Døde rett ved hytta

De var rett ved hytta de to som ble funnet døde på Norefjell i dag. De kvinnelige skigåerne som forsvant nyttårsaften skulle feire årsskiftet på turisthytta, men nådde aldri fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kvinnelige fysioterapeutene som forsvant nyttårsaften er identiske med de to som ble funnet rett ved Høgevarde turisthytte i dag. Målet for de to skiløperne var nettopp denne hytta, hvor de skulle feire nyttårsaften. Hytta har 27 sengeplasser og er ubemannet. Det var folk på hytta nyttårsaften.

De to ble funnet like øst for turisthytta ved 15-tida. Det var et Sea King redningshelikopter som fant de omkomne.

Ulendt terreng

- Det er ulendt terreng i området og vi må benytte snøscootere for å transportere de omkomne ut fra området, opplyste politifullmektig Kirsti Guttormsen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB søndag.

Ved 14-tiden søndag ble en bil tilhørende en av de to kvinnene, en Toyota Corolla, funnet ved Sandumseter på Norefjell. Funnet av kjøretøyet førte til at det umiddelbart ble satt i gang søk i området rundt funnstedet.

Mannskaper fra Røde Kors og politiet deltok i letingen sammen med et helikopter fra Hovedredningssentralen. Rundt en time etter at bilen ble lokalisert, ble to personer funnet omkommet, fastfrosset i snøen like øst for Høgevarde.

Ikke identifisert

- Det er naturlig å knytte funnet av disse to til de to savnede, siden det ikke er andre savnede i området, men de er ennå ikke formelt identifisert, understreker Guttormsen. Hun tror at politiet tidligst kan bekrefte identiteten til de omkomne i løpet av mandag.

De to kvinnene som politiet nå regner med er funnet, har vært savnet siden nyttårsaften da de skulle kjøre bil fra Drammen og til Norefjell. Derfra skulle de gå på ski til Høgevarde turisthytte, en selvbetjent hytte rundt 12 kilometer fra Norefjell sentrum. Der skulle de overnatte og returnere dagen etter.

(Daglbadet.no/NTB)