Corona:

Døde samtidig etter 25 års ekteskap

- De kunne ikke leve uten hverandre.

DØDE: Alvaro og Sylvia Fernandez ble i midten av desember smittet med corona. Begge døde få dager seinere. Foto: Privat
DØDE: Alvaro og Sylvia Fernandez ble i midten av desember smittet med corona. Begge døde få dager seinere. Foto: Privat Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Smittebølgen har for alvor slått inn over USA. Omkring 9000 nye pasienter blir innlagt med covid-19 hver dag. Samtidig registreres det ifølge tall fra folkehelseinstituttet CDC 1200 nye corona-relaterte dødsfall daglig.

Blant de mange dødsfallene er det også en rekke skjebnehistorier. En av de siste i rekka er historien om firebarnsforeldrene Alvaro Fernandez (44) og Sylvia Fernandez (42) fra California.

Etter å ha testet positivt for corona i midten av desember, ble de stadig sykere. Noen dager seinere ble de innlagt, men livene til det uvaksinerte ekteparet, som også hadde underliggende sykdommer, sto ikke til å redde.

Med bare få timers mellomrom døde begge to den 19. desember.

- Deres kjærlighetshistorie startet da de var tenåringer på skolen. Kjærligheten deres vokste seg sterk med åra, og inkluderte etter hvert også de fantastiske barna Emily, Daniel, Destinee og Nicholas. Tragisk nok fikk kjærlighetshistorien deres en brå slutt etter 25 år, skriver Alvaros søster, Alma Hernandez, i forbindelse med innsamlingsaksjonen til støtte for de etterlatte barna.

En vekker for familien

Ifølge søstera ville hennes nå avdøde bror lese mer om forskning på coronavaksinen før han selv tok den, og forsøkte å lese seg opp og oppsøke informasjon. Men nesten to år etter pandemiens start følte han seg fremdeles ikke trygg på at han kunne nok om eventuelle bivirkninger.

- Han søkte etter informasjon på nettet og trodde ikke på alt som ble rapportert via mediene. Det som skjedde, har vært som en vekker for alle i slekta vår, sier Hernandez til NBC Los Angeles.

Innsamlingsaksjonen for de fire etterlatte barna har fredag kveld nådd 120 000 kroner siden 21. desember.

- Destinee og Nicholas er bare 17 år gamle. Vi kommer alle til å kjenne på tapet av Alvaro og Sylvia i lang tid, skriver Hernandez på nettsida for innsamlingsaksjonen.

MISNØYE: Deler av befolkningen har tatt til gatene i Tyskland for å protestere mot de nye coronatiltakene. Video: Twitter Vis mer

Fem millioner tilfeller

Med de siste tilfellene, har California blitt USAs første delstat med mer enn fem millioner registrerte coronatilfeller. Det betyr at hver åttende innbygger i delstaten, som med 40 millioner er USAs mest folkerike, har fått påvist covid-19.

Det første smittetilfellet i California ble påvist 25. januar i 2020. Etter 292 dager var det registrert én million tilfeller - et antall som doblet seg i løpet av de påfølgende 44 dagene.

Ifølge NBC Los Angeles har San Bernardino fylke alene registrert nesten 400 000 smittetilfeller. I tillegg er det meldt om mer enn 6000 covidrelaterte dødsfall.

Kanalen opplyser videre at coronarelaterte innleggelser har også økt sakte, men sikkert i hele California de siste dagene, og har økt med over ti prosent den siste uka. Det er siden pandemiens start registrert mer enn 75 000 dødsfall blant coronapasienter i California.

Den siste tidas smittetall er likevel under halvparten av antallet man så under smittebølgen på slutten av sommeren, og bare en femtedel av registrerte innleggelser i delstaten for ett år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer