Døde seks uker etter hjerteskjærende beskjed

Familien er nå i sorg.

TOBARNSMOR: Ella Troup fikk påvist en alvorlig kreftdiagnose i oktober. I slutten av november døde hun. Foto: GoFundMe
TOBARNSMOR: Ella Troup fikk påvist en alvorlig kreftdiagnose i oktober. I slutten av november døde hun. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober fikk tobarnsmora Ella Troup fra Melbourne i Australia påvist skrekkdiagnosen:

Kreft med spredning til indre organer. Kreft i stadium fire.

Seks uker seinere døde hun.

- Svært få mennesker visste at Ella hadde blitt diagnostisert med kreft i stadium fire. Hun kjempet en hard kamp for å finne primærsvulsten, da hun uventet døde under en operasjon, skriver venner og familie på innsamlingsnettstedet GoFundMe.

Det tragiske dødsfallet er omtalt i flere australske medier.

Den siste tiden med sykdom har vært tøff for Shabana Rehman, men hun har håp for fremtiden. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Andrea Viland Ask / Dagbladet Vis mer

To små barn

Felleskatalogen skriver at tallene én til fire står for klinisk stadium. Fire betyr at kreften har spredd seg - altså at det finnes metastaser i andre organer.

- Denne fordelingen i fire kliniske stadier har meget stor betydning for valg av best mulig behandling. De fleste pasientene med kreft i stadium 4 kan ikke helbredes, står det skrevet i oppslagsverket.

Ella og ektemannen Benjamin Troup giftet seg i mars 2018, etter å ha vært et par i ti år. Seinere kom sønnene Leo (3) og Ollie (1) til verden.

Nå må de feire jul uten moren.

SYKDOM: Det startet da hun var 13 år gammel med noe hun trodde var en kvise på leppa. Nå deler Nancy Morel videoer av den mystiske hudsykdommen. Vis mer

- Vi ønsker å gi Ben og guttene hennes så mye støtte vi kan, og dette er en måte vi kan bidra på, står det skrevet på kronerullingen, som ble opprettet 1. desember.

Ellas arbeidsgiver, en australsk møbelgrossist, har donert over 300 000 kroner til den etterlatte familien.

Samlet inn millionsum

I kommentarfeltet deles tårevåte hyllester til den avdøde tobarnsmora:

«Vi var venner som barn, men jeg husker definitivt hvor fantastisk hun var. Å lese dette knuste hjertet mitt. Jeg tenker på barna og familien - og sender kjærlighet og styrke for å komme gjennom denne tøffe tida», skriver en barndomsvenninne.

INNLAGT I 10 UKER: Frida Karoline (25) fra Trondheim hylles på sosiale medier for å være åpen og ufiltrert rundt Crohns sykdom. Video: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

«Hjertet mitt brister for deg, guttene dine og resten av familien. Ønsker deg all styrke i denne vanskelige tida», fortsetter en annen.

Hittil har både kjente og ukjente samlet inn over 1,3 millioner kroner til enkemannen og de to unge guttene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer