Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde sivile

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av de mange foruroligende trekkene ved krigen i Irak er at okkupasjonsstyrkene ikke teller sivile tap. Det begynte egentlig i Afghanistan da de amerikanske invasjonsstyrkene sa klart at de ikke regnet det som sin oppgave å telle døde sivile i konflikten. Dette er i strid med forpliktelsene i krigens internasjonale regelverk, men politikken er altså den samme under krigen i Irak. Okkupasjonsmakten offentliggjør ingen offisielle opplysninger om sivile tap i konflikten. Ulike private grupper har forsøkt å telle, men anslagene varierer dramatisk fra 10 000- 15 000 til nær 100 000 drepte sivile.

Sivile døde telles følgelig ikke under kampene i Fallujah. Offisielt blir det opplyst at tusen opprørere er drept, mens den amerikanske siden har mistet tjuefem soldater. To er fra Irak. Resultatet av at sivile tap ikke regnes, er at de offisielle tapstallene er desinformasjon siden de ikke sier noe om konsekvensene av krigen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media