Skoleskytingen i Texas:

Døde to dager etter kona

- Jeg tror virkelig at Joe døde av knust hjerte, skriver Irma Garcias kusine. Irma var blant ofrene etter skoleskytingen i Texas.

TO DAGERS MELLOMROM: Irma Garcia og Joe Garcia var gift i over 20 år. De døde med bare dagers mellomrom. Foto: GoFundMe
TO DAGERS MELLOMROM: Irma Garcia og Joe Garcia var gift i over 20 år. De døde med bare dagers mellomrom. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Joe Garcia døde av et hjerteinfarkt bare to dager etter at kona Irma Garcia ble drept i forbindelse med skoleskytingen i Uvalde i Texas.

Irma Garcia jobbet som lærer på den rammede barneskolen, der 21 mennesker døde. 19 av dem var barn, ifølge BBC News.

Joe Garcia skulle bare levere blomster ved sin kones minnesmerke, men da han kom tilbake, kollapset han.

- Han kom hjem og falt om, fortalte nevøen John Martines til The New York Times.

Ifølge en artikkel publisert hos Forskning.no er det ikke umulig å dø etter at man har fått knust hjertet sitt.

Knust hjerte-syndrom

Hjerteforsker og professor i forebyggende medisin ved Universitetet i Tromsø (UiT), Maja-Lisa Løchen forklarer at sjokket og sorgen kan bli så stor at pasienten rammes av et syndrom kalt Takotsubo, eller stressutløst kardiomyopati.

Venstre hjertekammer svulmer opp og har inntatt en krukkeliknende form. Japanerne kaller syndromet Takotsubo på grunn av denne formen.

- Det er en bombardering av stresshormoner på hjertet som påvirker det til ikke å pumpe, og som ender med alvorlig hjertesvikt. Og felles er at pasientene nylig har gått gjennom perioder med sorg, sjokk eller kraftig stress, forklarer hun overfor nettstedet.

Tilstanden er dødelig, men skjer hos svært få friske mennesker. Pasientens sykdomsbilde viser da symptomer på hjerteinfarkt.

Fordi tilstanden vanligvis blir utløst av sterke emosjonelle eller fysiske hendelser, har den fått navnet «broken heart syndrome» eller «knust hjerte-syndrom».

Går til barna

Kusina til Irma, Debra Austin, opprettet nylig en innsamlingsaksjon på GoFundMe, slik at pengene skal gå til Garcia-familien.

Hovedmålet var å samle inn én millioner norske kroner, men i skrivende stund har det blitt samlet inn svimlende 25 mill. norske kroner.

- Irma var en av lærerne som ble drept, og jeg tror virkelig at Joe døde av et knust hjerte. Inntektene går til diverse utgifter, skriver hun, og fortsetter:

- Jeg vil takke alle givere som har bidratt til disse fantastiske barna.

USA: Tirsdag 24. mai tok Salvador Ramos seg inn på en barneskole i Uvalde, Texas. Video: Reuters / Facebook / Twitter. Vis mer

CBC News melder at Irma Garcia tidligere har blitt kåret til årets lærer.

Garcia-paret etterlot seg fire barn. Det melder CNN News.

- Tilgi sønnen min

Moren til den 18 år gamle Salvador Ramos ber om tilgivelse etter drapene.

-Tilgi sønnen min, jeg vet ikke hva han tenkte på, sa hun i en video til The Guardian.

Mora forteller videre at han heller burde drept henne.

- Han hadde sine grunner, men han burde bare ha drept meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer