Døde trolig av Pokémon-tablett

SKI (Dagbladet): Politiet mistenker at den 18 år gamle gutten omkom etter å ha tatt ecstasypiller prydet med et Pokémon-symbol. Narkomiljøet i Follo er rystet av dødsfallet, og hjelper politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i går fikk politiet i Follo inn en ecstasytablett som skal stamme fra det samme partiet som de to tablettene den 18 år gamle gutten skal ha tatt på hjemmealenefesten før han segnet om. Pillen har politiet fått fra kilder i narkomiljøet.

- Vi kan ikke si med sikkerhet at dette er samme type tablett som 18-åringen tok før dødsfallet, men kilder i narkomiljøet hevder det, og vi antar at dette er tilfelle, sier politiavdelingssjef Per-Terje Sønstelid ved Follo politidistrikt.

Første gang?

- Det blir lett slik at ecstasybrukere nå vil tro at Pokémon-pillen er farlig og andre typer ecstasy tryggere. Undersøkelser av ecstasy med Mitsubishi-logo viste at 17 ulike piller med samme logo inneholdt forskjellige stoffer. Derfor bør alle være klar over at man ikke er trygg ved å spise piller med andre merker. Du har aldri noen garanti for hva du putter i deg, sier Sønstelid.

18-åringen ble obdusert i går, men dødsårsaken vil trolig ikke kunne forklares før de medisinske prøvene er analysert. Politiet har ikke tidligere hatt kontakt med ungdommen.

- Vi oppfatter dette som en helt vanlig ungdomsfest, ikke et hardbarket narkomiljø. Stoff finnes overalt i dag, og det er ikke uvanlig at ungdommene bruker forskjellige rusmidler. Det behøver ikke her være snakk om dårlige ungdommer. Det kan ha vært første gang 18-åringen prøvde ecstasy, sier han.

En støkk

Politiet har kartlagt og avhørt sju- åtte personer som var til stede på festen, men det skal ha vært flere der tidligere på kvelden. Politiet vil gjennom sin etterforskning forsøke å avsløre hvordan ecstasytablettene ble solgt og distribuert, og om mulig ta bakmenn. Og denne gangen kan det synes som om deler av narkomiljøet ønsker å samarbeide.

- Det virker som om de trår til litt selv. De har nok fått seg en støkk, og ser på dette som jævlig, sier Sønstelid.

Han understreker likevel at området flommer over av narkotiske stoffer.

- Gjennom to beslag har vi tatt 110000 beroligende piller i år, sier han.