Døde trolig på vei mot nordpolen

Polfareren Dominick Arduin døde trolig i sitt forsøk på å gå til nordpolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Håpet om å finne 43 år gamle Dominick Arduin i live blir stadig mindre. Ingen har hørt fra henne på to uker, og finsk politi tror hun er død. Kvinnen, som er født i Frankrike, skiftet til finsk statsborgerskap etter å ha flyttet til Finland for 15 år siden.

Arduin forsvant under sitt andre forsøk på å bli første kvinne som tar seg fram til Nordpolen alene. Støttemannskaper i Finland snakket siste gang med henne 5. mars, og dagen etter ble det registrert et svakt signal fra mobiltelefonen hennes.

Russisk redningstjeneste har funnet skispor, men ikke sett noe til henne. I den siste telefonsamtalen fortalte hun at hun skulle krysse en 55 kilometer bred strekning med åpent vann i temperaturer ned mot 40 kuldegrader.

Å nå det georgrafiske nordpolen har vært et mål for Arduin i flere år. Planleggingen startet i 2001 og hun forsøkte å nå polpunktet allerde i fjor. Da ble ekspedisjonen avblåst etter at hun ble utsatt for en ulykke.

OVER ISEN:</B> Dominick Arduin har fått støtte av et russisk team for å komme seg over polisen. Nå har hun ikke gitt lyd fra seg på 14 dager.