Døde under fritidsdykk

SLEMMESTAD (Dagbladet): En Oslo-mann (35) omkom da han dykket 200 meter fra land, i går formiddag. Kameratene prøvde desperat å redde ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båtfolket langs kaia i Slemmestad i Oslofjorden hørte rop om hjelp, da dykkeren fikk problemer ved halv to-tida i går formiddag. Sammen med tre kamerater fra hovedstadsområdet dykket han fra båt om lag 200 meter fra kaia da ulykken skjedde. De fire dykket parvis, og to av dem satt igjen i båten da den tredje kom til overflaten og ropte om hjelp. Ropene ble hørt av folk i en fritidsbåt ved kaia, som slo alarm via radio. Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding via Tjøme Radio klokka 13.38 om at dykkeren var savnet.

- Dykkeren ble brakt til overflaten av redningsdykkere og ført i ambulansebåt til kaia i Oslo, men gjenopplivningsforsøk førte ikke fram, sier konstituert lensmann ved Røyken lensmannskontor, Victor Valaker til Dagbladet.

Kamerater

Mens den omkomne ble fraktet til Oslo, samlet de tre dykkerkameratene seg på en privat terrasse rett ved kaia i sentrum av Slemmestad i Buskerud. De ble sjekket av ambulansepersonell, og samtalte med lokalt politi. En time seinere ble de fraktet vekk fra stedet i åpen båt. I går ettermiddag fikk de tilbud om å snakke med helsepersonell for å bearbeide det de hadde vært igjennom. Avhør vil bli foretatt seinere.

- De tre er sterkt preget av det som er skjedd, sier vaktsjef ved Drammen politistasjon, Olav Myrvold.

Etterforskes

I redningsaksjonen deltok en politibåt og -bil fra Asker og Bærum politikammer, en brannbåt fra Røyken, to ambulanser, luftambulanse, redningsskøyte, to ambulansebåter fra Oslo og en sivil båt.

Lokalt politi fraktet den omkomnes dykkerutstyr vekk fra kaia, og det er Røyken lensmannskontor som skal stå for den videre etterforskningen.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

- Vi vil blant annet undersøke dykkerutstyret, for å se om det kan gi oss en forklaring, sier Olav Myrvold.

Den omkomne etterlater seg familie i Oslo. Han vil bli obdusert på Rettsmedisinsk institutt.