Døde under sexlek med lesbiske strippere

KØBENHAVN/OSLO: Det dansk-norske lesbiske stripperparet som var siktet for drapet på danske Mark Mortensen i 1994, har nå forklart politiet at 20-åringen døde under sexlek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mark Mortensen ble funnet kvalt i bagasjerommet på en bil i Holstebro i Danmark i oktober 1994. To lesbiske strippere, en kvinne fra Narvik og hennes danske veninne, ble siktet for drap, og satt i varetekt i tre uker før de ble løslatt på grunn av mangel på bevis.

Etterpå ble de tilkjent 50000 kroner hver i erstatning. De ble kjendiser i hele Skandinavia, etter at de sto fram på TV, i aviser og i pornoblader.

For et år siden ble forholdet mellom de to kvinnene slutt. Narvik-kvinnen flyttet hjem igjen for å begynne på nytt.

I oktober kontaktet hun politiet i Bodø, og ba om å få forklare seg om hva som egentlig skjedde. Det førte til at dansk politi denne uka arresterte hennes tidligere danske samboer, og siktet henne på nytt i saken.

- Min klient har hatt samvittighetskvaler i denne saken, spesielt det siste året. Det har vært tøft for henne å bære på sannheten om hva som skjedde, sier Narvik-kvinnens advokat, Ole Fredrik Hienn.
Mart Mortsensen skal ha dødd under sexlek med den danske kvinnen. Narvik-kvinnen befant seg i samme hus da det skjedde, men ikke i samme rom. Overfor politiet har hun erkjent at hun var med på å fjerne liket fra leiligheten, og legge det i bagasjerommet på Mortensens bil.

- Politiet i Danmark har bekreftet at min klient ikke vil bli siktet i saken, sier advokaten

Hennes danske eks-venninne er derimot igjen siktet for drap. Hun ble onsdag framstilt for varetektsfengsling, men ble løslatt av retten etter at hun hadde gitt en detaljert forklaring på hvordan den 20 år gamle dansken døde.

Dødsårsaken var kveldning i kombinasjon med en overdose med heroin.