India

Dødelig covid-sopp herjer: - En tsunami

Indiske leger melder om stadig flere tilfeller av en sjelden, men alvorlig soppinfeksjon hos pasienter som har gjennomgått covid-19.

SOPP: Indiske leger melder om stadig flere tilfeller av en sjelden, men alvorlig soppinfeksjon hos pasienter som har gjennomgått covid-19. Bilder: @dr.akshaynair.eyeplastics Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens covid-19 herjer i India, rapporterer indiske leger om stadig flere tilfeller av en sjelden form for soppinfeksjon hos pasienter som har gjennomgått coronavirusinfeksjon.

I starten av april skrev øyelege Akshay Nair på Instagram at de ved hans klinikk i Mumbai hadde registrert 23 tilfeller siden januar. NB! Sterke bilder!

Den sjeldne infeksjonen mucormycosis, også kjent som «black fungus», påvirker oftest bihuler og lunger, ifølge amerikanske Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Personer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt.

I helga opererte Nair og en kollega en diabetessyk pasient, som etter gjennomgått covid-19-infeksjon hadde fått påvist soppinfeksjonen. Legene skrapte ut infisert vev, før de så seg nødt til å fjerne pasientens øye.

- Jeg fjernet øyet for å redde livet hennes. Det er sånn denne sykdommen funker, sier Nair til BBC.

- En tsunami

Mucormycosis kan oppstå ved inhalering av eller kontakt med spesifikke soppsporer som finnes i lufta og i jorda - særlig i råtnende organisk materiale. I tillegg til bihuler og lunger, kan infeksjonen også sette seg på huden og i hjernen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer