SEKT: Sektleder og grunnlegger av den religiøse sekten Haevens Gate, Marshall Applewhite og 28 andre sektmedlemmer tok livet av seg i 1997. Giften de brukte var et beslektet stoff av det som nå er på avveie i Molde. Foto: Scanpix
SEKT: Sektleder og grunnlegger av den religiøse sekten Haevens Gate, Marshall Applewhite og 28 andre sektmedlemmer tok livet av seg i 1997. Giften de brukte var et beslektet stoff av det som nå er på avveie i Molde. Foto: ScanpixVis mer

Dødelig gift på avveie

Den dødelige giften som er stjålet fra Mattilsynets lokaler i Molde er ikke kommet til rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det er snakk om en flaske med stoffet Pentobarbital, som blant annet brukes til avliving av dyr. Stoffet kan også være dødelig for mennesker. Væsken har opp gjennom årene blitt brukt blant annet til narkose, som sovemedisin og i land som tillater assistert selvmord.

Brukt av selvmordssekt Ifølge Wikipedia ble et beslektet stoff, Barbituratet, brukt da den amerikanske dommedagssekten Heavens Gate begikk kollektivt selvmord 26. mars 1997.

Selv små doser av det blanke og tyktflytende stoffet kan få alvorlige følger. Politiet har derfor gitt letingen etter flasken høy prioritet.

Seks pågrepet Politiet pågrep mandag seks personer i forbindelse med tyveriet. Fire av disse ble løslatt mandag kveld, mens to ble avhørt av politiet tirsdag.

- Begge har erkjent tyveriet hos Mattilsynet. De har forklart seg detaljert om det som har skjedd, og vi har derfor også løslatt disse.
De vil ikke bli begjært varetektsfengslet fordi det ikke er fare for bevisforspillelse, sier jourhavende politiadvokat Merethe Falkevik i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Falkevik sier at forklaringen deres ikke har gitt opplysninger som har ledet til funn av giftstoffet.

Ifølge etterforskningsleder Arild Angen ved Molde politistasjon har de tatt med seg flasken med giftstoffet til en leilighet i Molde der det oppholdt seg mange mennesker. Det ble tirsdag gjennomført ransakinger hjemme hos flere av disse, uten at flasken ble funnet.

- Vi vet ikke om stoffet er brukt av noen. Så langt har vi ikke fått informasjon om dette, sier Angen til NTB.

Han bekrefter at de seks som så langt er involvert i denne saken, tilhører et narkotikamiljø i Molde.
(NTB)