Dødelig hilsen

PRISTINA (Dagbladet): For tre dager siden rømte serberen Milos Koprvica leiligheten han hadde tatt fra en kosovoalbansk kvinne i slutten av mars. Han stakk da spillet var slutt. Hans siste hilsen var å montere en sprengladning i leiligheten. Den drepte Rexhep Rama (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rexhep var klar over at leiligheten i provinshovedstaden i Kosovo kunne være minert Derfor benyttet han ikke nøkkelen han hadde fått fra søsteren Nazmie (40).

I stedet for å gå opp trappa og låse seg inn døra til leiligheten i tredje etasje, klatret han opp til balkongen for å ta seg inn vinduet. Han trodde det var tryggere.

Dette forsiktighetstiltaket ble hans dødelige feilgrep.

Inn vinduet

Da Rexhep lirket opp vinduet, eksploderte den kraftige sprengladningen - som på fagspråket kalles «booby trap». Albaneren ble drept på stedet.

Rexheps nevø Sami Rama (18) strigråter når han et par timer seinere kommer ut av leiligheten etter å ha identifisert den døde. Før han får gå inn, har spesialsoldater fra første bataljon i det britiske fallskermjegerregimentet sprengt døra.

- Vi må gå ut fra at også døra og leiligheten for øvrig er minert. Vi kan ikke være forsiktige nok, forklarer sersjant Clarkson-Kearsley til Dagbladet.

- Et svin

- Vi som bor her, er godt kjent med appellene fra soldatene om at vi ikke skal ta oss inn i tomme leiligheter og ikke røre noen ting på grunn av faren, sier naboen Venera.

- Et ondskapsfullt svin, sier hun om Koprvica.

<B>DREPT:</B> Sami Rama (18) har identifisert den drepte som sin onkel Rexhep Rama (37).