Sprer seg:

Dødelig hunde­sykdom oppdaget flere steder i landet

Gikk ut med advarsler om dødelig og smittsom hundesykdom i Oslo-området. Nå er sykdommen oppdaget flere steder i landet, og dødstallene stiger.

DØDELIG: Mattilsynet advarer mot en dødelig og trolig smittsom hundesykdom som har spredd seg til flere deler av landet. Illustrasjonsfoto: REX / NTB Scanpix
DØDELIG: Mattilsynet advarer mot en dødelig og trolig smittsom hundesykdom som har spredd seg til flere deler av landet. Illustrasjonsfoto: REX / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Vet du noe mer om saken? Er hunden din smittet? Kontakt Dagbladet på 2400@db.no

Veterinærinstituttet, Mattilsynet og flere dyreklinikker har de siste dagene advart mot en ukjent og dødelig hundesykdom i Oslo-området. Nå er sykdommen trolig oppdaget flere steder i landet, ifølge Mattilsynet. Og det siste døgnet har antallet døde hundet steget fra sju til minst 20, opplyser dyreklinikken AniCura.

- Det finnes ingen felles systematisk oversikt over alle sykdomstilfellene, men det antas at minst et 20-talls hunder har mistet livet så langt. Det meldes om sykdomstilfeller over store deler av Østlandet, men vi kan ikke utelukke at sykdommen spres til andre landsdeler. Det er uklart om det er sammenheng mellom alle de rapporterte tilfellene, sier Sasja Rygg, kommunikasjonsansvarlig hos AniCura, i en pressemelding.

Seksjonssjef Ann Margaret Grøndahl i Mattilsynet bekrefter overfor Dagbladet at de har fått melding om flere hunder med samme sykdomsforløp flere steder i landet.

- De fleste er nok på østlandsområdet, men det er hunder som har hatt liknende sykdomsbilde helt opp til Trøndelag i nord og til Tønsberg i vest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer