Kraftig jordskred i Brasil:

Dødelig jordskred: Minst to omkomne

Redningsarbeidere anslår at over 30 personer fortsatt er savnet etter jordskredet. Nå jobber de på spreng for å finne overlevende.

STORE ØDELEGGELSER: Kraftig nedbør har ført til et dødelig jordskred i Brasil. Foto: Reuters
STORE ØDELEGGELSER: Kraftig nedbør har ført til et dødelig jordskred i Brasil. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Flere mennesker er meldt savnet, og to er bekreftet omkommet etter et kraftig jordskred på en motorvei mellom Paranaguà og Antonina, i delstaten Paranà sør i Brasil.

Det melder BBC og Reuters.

Det bor anslagsvis 153 000 innbyggere i byen Parangua, hvor mange av innbyggerne må benytte seg av motorveien daglig.

Ifølge myndighetene er det massive mengder nedbør i området som har utløst jordskredet, og de påpeker at det ikke er uvanlig at åssamfunn ofte blir feid bort når fuktige fjellsider kollapser.

- VELDIG SKUFFET: Forfatter og samfunnsgeograf Torkjell Leira forklarer hvordan situasjonen er i Brasil etter at Jair Bolsonaro tapte valgte mot Lula Da Silva. Reporter: Mathias Moene Rød Vis mer

Så langt er seks overlevende funne, deriblant ordføreren i kystbyen Guaratuba, Roberto Justus.

I en video lastet opp på sosiale medier etter at han ble reddet, sa en tydelig preget Justus at det var «et mirakel» at han var i live.

- Det var fryktelig. Fjellet bare falt oppå oss. Det feide bort hver eneste bil. Et hav av gjørme, trær og greiner traff døra til bilen. Jeg satt i passasjersetet da det skjedde, og sammenstøtet gjorde slik at bilen vår ble totalskadd.

Han fortalte også den lokale radiostasjonen Ràdio Gaùcha at han og sjåføren hans, Clàudio Margarida, hadde klatra ut de knuste vinduene på bilen for å komme seg ut fra skredet.

ETTERFORSKES: Det brasiliansk politi får seg en overraskelse da de stoppet en bil under en rutinekontroll 9.november. Video: Kameraone. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Krevende redningsarbeid

Redningsarbeidere varsler om dårlig vær på det avsidesliggende stedet, og uttrykker bekymring ettersom det kompliserer redningsarbeidet og søken etter de overlevende.

Det lokale brannvesenet benytter seg også av et termisk kamera for å lokalisere mulige overlevende i skredet, hvor anslagsvis 30 personer antas å fortsatt være savnet.

ETTERFORSKES: Det brasiliansk politi får seg en overraskelse da de stoppet en bil under en rutinekontroll 9.november. Video: Kameraone. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Myndighetene har frigjort navnet på det første offeret i ulykken, etter at redningsarbeiderne fant liket av lastebilsjåføren João Pires (62).

Navnet på det andre offeret er ennå ikke frigitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer