Dødelig og smittsomt virus påvist hos hund i Elverum

Valper spesielt utsatt.

I FARE:  Parvoviruset som er påvist i Elverum rammer valper spesielt hardt. Derfor anbefaler Veterinærinstuttet å være nøye med å vaksinere unge dyr. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
I FARE: Parvoviruset som er påvist i Elverum rammer valper spesielt hardt. Derfor anbefaler Veterinærinstuttet å være nøye med å vaksinere unge dyr. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 25. januar kom det inn en sterkt dehydrert dachs til Elverum Dyrehospital.

Etter nærmere undersøkelse, så viste det seg at hunden hadde blitt smittet av parvovirus - en alvorlig og smittsom infeksjonssykdom, skriver iElverum.

- Vi ble overrasket da vi så at det var parvovirus, og at ikke testen slo ut på en vanligere sykdom med lignende symptomer. Vanligvis er hundene vi får inn her vaksinert mot sykdommen, sier veterinær Morten Grøttrud ved Elverum Dyrehospital til Dagbladet.

Få tilfeller Hunden overlevde sykdommen etter tre dager med intravenøs væsketilføring, men parvoviruset kan i verste fall være dødelig for hunder.

- Derfor er det viktig at de blir vaksinert, sier Grøttrud.

På Veterinærinstituttet diagnosteres kun få tilfeller av parvovirus årlig blant hunder i Norge - mye grunnet det høye antallet vaksinasjoner mot sykdommen.

Viktig med vaksine Veterinær Anne Nordstoga ved instituttet legger vekt på viktigheten av å følge anbefalt regime for vaksinering, noe som er viktig for å for å holde antallet tilfeller nede.

-  I dag anbefales en vaksine ved ca 12 ukers alder ved lavt smittepress. Dersom smittepresset skulle øke, kan man vurdere å vaksinere både ved 8 og 12 ukers alder og ved ett års alder. Deretter anbefales revaksinering hvert tredje år for beskyttelse mot parvovirus, skriver Nordstoga til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer