Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødelig rekord

Det siste året har det aldri vært så mange israelere som har mistet livet på så kort tid som de siste dagene. Presset på statsminister Ariel Sharon øker kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sharon gikk knallhardt ut og lovet sikkerhet for israelerne da han ble valgt til deres statsminister. Men israelere flest føler seg mer utrygge enn noensinne.

I går ble minst fire israelere drept i selvmordsaksjoner på Vestbredden og i Gaza.

- Det er vanskelig å vite hva Sharon tenker nå. Det eneste som er sikkert, er at han ikke har brakt stabilitet til israelerne. På ett år har det aldri vært så mange israelere som har mistet livet, noe som er veldig spesielt, sier en diplomat som står partene nær.

Terrorjakt

I Gaza skjøt en palestiner mot en israelsk bil, før han sprengte seg sjøl i lufta, melder det israelske militære. To israelere og selvmordsbomberen mistet livet. Tidligere på dagen sprengte en selvmordsbomber seg i lufta like utenfor Jerusalem. Palestineren og en israelsk politimann døde.

Ifølge den israelske hæren var det hele fem selvmordsbombeforsøk i går.

Sharon satt i går kveld i møter med forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer for å finne ut hvordan han skal slå ned på de palestinske voldsaksjonene.

Sharon skal ha sagt at han ikke har tenkt å slå ned på de palestinske myndighetene. Han vil konsentrere seg om terrororganisasjoner, melder avisa Haaretz.

Motstand

- Hvis Sharon bestemmer seg for å angripe palestinske mål, vil det komme enda flere palestinske aksjoner slik vi har sett de siste dagene. Dette viser at en tredjepart er nødt til å komme med, sier en diplomat.

SELVMORDSBØLGE: Israelsk politi undersøker åstedet hvor en palestinsk selvmordsbomber sprengte seg i lufta i går. En israelsk politimann ble drept i aksjonen som fant sted like utenfor Jerusalem. Ifølge israelske kilder var dette den femte selvmordsaksjonen i løpet av 24 timer.
Hele Norges coronakart