Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødelig snøvær lammer USA

- Historiske proporsjoner, ifølge National Weather Service.

TRAFIKKAOS: Politiet forsøker å hjelpe bilister i Charlotte i Nord-Carolina på det isglatte føret. Snøværet i går og i dag lammer store deler av USA. Foto: REUTERS/Chris Keane
TRAFIKKAOS: Politiet forsøker å hjelpe bilister i Charlotte i Nord-Carolina på det isglatte føret. Snøværet i går og i dag lammer store deler av USA. Foto: REUTERS/Chris Keane Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Et heftig snøuvær skaper kaos på den tett befolkede nordøstkysten av USA i dag etter å ha skapt store ødeleggelser i Sørstatene.

Mer enn en halv million hjem og forretninger i sør mangler strømt, og ifølge CNN er 5000 flyavganger kansellert så langt torsdag morgen amerikansk tid. Minst tolv personer skal ha omkommet på grunn av uværet, melder BBC. Blant annet døde tre personer da en ambulanse skled av en isete vei i Texas og tok fyr.

- Historisk I storbyer som New York, Washington D.C., Philadelphia og Boston er det ventet så mye som 30 centimeter med snø. 22 delstater fra Texas i sør til Maine i nordøst er nå blitt rammet av uværet, som kom bare en uke etter at USA ble rammet av en liknende snøvær.

- Dette er et uvær med historiske proporsjoner, skriver National Weather Service i sin advarsel.

NYTT UVÆR: Nok en gang rammes store deler av USA av et kraftig snøvær. Foto: AP Photo/News & Record, Jerry Wolford
NYTT UVÆR: Nok en gang rammes store deler av USA av et kraftig snøvær. Foto: AP Photo/News & Record, Jerry Wolford Vis mer

Snøen har ført til at skoler er stengt, og folk oppfordres til å la bilen stå. Det er også fare for at den våte, tunge snøen skal få tak til å kollapse. Guvernørene i delstater fra Louisiana til New Jersey har erklært unntakstilstand.

President Barack Obama sørger også for føderal hjelp ved å erklære uværet en katastrofe i Sør-Carolina og de nordlige delene av Georgia.

Trafikkaos - På grunn av timingen og intensiteten gjør uværet både morgen- og ettermiddagsrushet ekstremt vanskelig. Dersom du ikke trenger å kjøre, hjelper du alle ved å holde deg borte fra veiene, sier New York-borgermester Bill de Blasio, ifølge New York Times.

T-baner og tog sliter også, og trafikkaos har fått folk til bare å forlate bilene i sine i enkelte områder.

20 CENTIMETER: Washington D.C. regnet med å få opp mot 20 centimeter med snø. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP
20 CENTIMETER: Washington D.C. regnet med å få opp mot 20 centimeter med snø. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP Vis mer

Soo Keith fra Raleigh i Nord-Carolina ble fanget i uværet onsdag ettermiddag. Da hun hadde sittet to timer i bilen uten å bevege seg mer enn et par kilometer ga hun opp og begynte å gå hjemover. Timer seinere nådde hun endelig fram.

 - Ansiktet mitt er frosset, brillene mine er isete og håret mitt er frosset. Jeg kan kjøre på snøføre. Men uværet kom brått og alle forlot arbeidet samtidig, sier hun til nyhetsbyrået AP.

SNØMÅKING: Alt tilgjengelig brøytemannskap måker gatene i Washington D.C. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS
SNØMÅKING: Alt tilgjengelig brøytemannskap måker gatene i Washington D.C. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS Vis mer
Hele Norges coronakart