Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødelig varsku

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • USA har ikke vunnet krigen mot terrorismen etter seirene i Afghanistan og Irak. I Afghanistan falt Taliban-regimet, men hovedfienden, Osama bin Laden, har forsvunnet. USA har mistet interessen for landet, uten å holde løftet om gjenoppbygging. Det meste der går nå fra vondt til verre, noe vi fikk en påminnelse om da to norske soldater ble skutt tirsdag. Krigen i Irak skulle være et ledd i den samme krigen, men det må man tydeligvis bo i USA for å tro på.
  • Nå har fienden slått til mot USA i Saudi-Arabia, USAs fremste allierte i Midtøsten, og trolig er det bin Laden og al-Qaida som står bak. Bin Ladens hovedmål var, som kjent, å drive USA ut fra islams helligste steder, et krav som har vid oppslutning blant arabere og muslimer for øvrig. Også i USA hever det seg røster som sier krigen i Irak var et farlig sidespor. Terroristangrepene i Saudi-Arabia mandag kan være et dødelig varsku om prisen for dette og andre feilgrep.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media