HARDE KAMPER: Et skadet fly står på flyplassen i Tripoli. Flyet ble truffet i et bombeangrep som drept to soldater, slo ut kontrolltårnet og skadet 90 prosent av flyene på flyplassen. Foto: REUTERS/Hani Amara
HARDE KAMPER: Et skadet fly står på flyplassen i Tripoli. Flyet ble truffet i et bombeangrep som drept to soldater, slo ut kontrolltårnet og skadet 90 prosent av flyene på flyplassen. Foto: REUTERS/Hani AmaraVis mer

Dødelige angrep mot flyplassen i Tripoli

Libyere i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Flyplassområdet er blitt kontrollert av en milits fra den vestlige byen Zintan siden Tripoli falt, og den tidligere diktatoren i Libya, Muammar Kadhafi, ble styrtet i 2011.

De nye myndighetene i landet har ikke klart å få kontroll over de mange væpnede gruppene som var med på opprøret mot Kadhafi, og som siden har splittet landet.

De siste dagene er flyplassen blitt angrepet av en rivaliserende islamistisk milits, som foreløpig ikke har lyktes med å beseire Zintan-krigerne. Imidlertid er landets viktigste internasjonale flyplass satt ut av spill. Så langt er også minst åtte personer drept, melder BBC.

Alle flyvninger til og fra flyplassen er nå stanset, og det skal være omfattende skader både på kontrolltårnet, serviceområder og drivstofftanker.

En talsmann for myndighetene, Ahmed Lamine, sier at 90 prosent av flyene på flyplassen er blitt skadet, og at myndighetene vurder å be om at internasjonale styrker bidrar til å forsterke sikkerheten.

- Det vil gi myndighetene tid til å bygge staten og institusjoner, sier Lamine ifølge BBC.

Analytikere påpeker at islamistiske grupper gjorde det dårlig i valget forrige måned, og at den økende volden er et forsøk fra væpnede deler av disse gruppene på å utvide sin kontroll over landets nøkkelinstitusjoner. 

DRAMATISK: Røyk og flammer steg i dag opp fra den internasjonale flyplassen i Tripoli. Foto: EUTERS/Hani Amara
DRAMATISK: Røyk og flammer steg i dag opp fra den internasjonale flyplassen i Tripoli. Foto: EUTERS/Hani Amara Vis mer