USA

Dødelige vinterstormer har krevd minst 20 liv

Vinterstormer har gitt isende temperaturer i sentrale og sørlige deler av USA. Minst 20 personer har omkommet og millioner er uten strøm.

KØ: Folk sto tirsdag i lange køer for å kjøpe dagligvarer i byen Austin i Texas. USA har de siste dagene blitt rammet av en ekstrem kuldebølge, og Austin er dekket av et teppe med snø. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman / AP / NTB
KØ: Folk sto tirsdag i lange køer for å kjøpe dagligvarer i byen Austin i Texas. USA har de siste dagene blitt rammet av en ekstrem kuldebølge, og Austin er dekket av et teppe med snø. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av delstatene, som Alabama, Oklahoma, Kansas og Mississippi, er ikke vant til at temperaturene kryper under frysepunktet.

Verst rammet er likevel Texas, der temperaturen i delstatshovedstaden Austin sank til 12 minusgrader tirsdag.

Kraftselskapene i delstaten har måttet innføre roterende strømkutt for å hindre at strømnettet overbelastes. Over 3 millioner kunder var uten strøm tirsdag kveld, ifølge overvåkingstjenesten Poweroutage.us.

Rundt 1000 personer har søkt ly i delstatens 35 nyåpnede krisesenter.

Flere dødsfall i Houston

I Texas' største by Houston døde en familie på fire i en brann som brøt ut da de tente opp i peisen. I tillegg ble to menn, én av dem hjemløs, funnet døde, trolig som følge av temperaturen.

En kvinne og en ung jente døde av kullosforgiftning etter at en familie brukte en bil til å varme opp huset sitt i Houston. En mann og en gutt ble hastet til sykehus for behandling, skriver NBC News.

I Louisiana døde en mann av hodeskader etter å ha sklidd på isen, og en ti år gammel gutt døde i Tennessee etter at han og søsteren på seks år gikk gjennom isen søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer