Dødelighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dødeligheten blant sosialhjelpmottakere i yrkesaktiv alder er tre ganger så stor som i resten av befolkningen, viser en studie som er gjengitt i Aftenposten. Det er dessverre ikke overraskende. Stortinget har nylig behandlet en melding fra regjeringen om sosiale helseforskjeller. Meldingen bygget på fersk forskning som entydig viser at det er en lineær sammenheng mellom inntekt og livslengde. Fattige dør tidligere og lever med større helseplager enn rike. Jo mer du har, jo bedre helse har du og jo lenger lever du.

Både stortingsmeldingen og den aktuelle studien, utført av Gruppe for inkluderende velferd ved Høgskolen i Oslo, bør være blinkende varsellamper for myndighetene i et samfunn som i generasjoner har satt sin ære i å fordele godene likest mulig. Regjeringen har selv satt sosiale helseforskjeller og bekjempelse av fattigdom på dagsorden. Men fortsatt mangler tiltak som monner. Kampen mot fattigdom bør derfor bli et dominerende tema i valgkampen. Det vil både belyse og forplikte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer