- Dødeligheten er høyere

Arne Broch Brantsæter, overlege ved Ullevål sykehus, forteller at de øker sin beredskap. Sammenlignet med influensavirus, er coronaviruset farligere, er hans vurdering.

SMITTET: En norsk student skal være smittet av coronaviruset i Italia, melder NRK som viser til den italienske avisa La Nazione. Reporter: Trym Mogen. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er så langt hundre personer blitt testet for det nye coronaviruset. Alle prøvene har vært negative, men det forberedes for at viruset kan komme, eller allerede kan ha kommet, til Norge.

Onsdag ettermiddag holder Ullevål sykehus pressekonferanse om viruset og beredskap.

- Vi har lenge sett til Kina og vurdert den utviklingen der som premissleverandør for hvordan det kommer til å gå. Nå ser denne situasjonen ut til å endre seg noe, i og med at Kina tilsynelatende har fått rimelig god kontroll over situasjonen. Men vi ser at andre land utenfor Kina har fått store utfordringer, og nå også etter hvert i Europa, sier overlege Arne Broch Brantsæter.

Brantsæter forteller at sannsynligheten for at vi får dette viruset «i et større antall» er større enn det norske helsemyndigheter trodde for noen uker siden.

- Helsemyndighetene har gitt et slags startsignal for å forberede oss på at dette er noe som kan utfordre helsetjenesten med mange pasienter, sier han.

Beredskapen økes

Overlegen mener at det fortsatt finnes «et visst håp» om at dette ikke blir en pandemi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer