Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus:

Dødeligste dag så langt

Onsdag har Italia registrert det høyeste antallet omkomne som følge av coronavirusinfeksjon, uavhengig av nasjon.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Onsdag kveld melder nyhetsbyrået AFP at Italia har målt det høyeste antallet omkomne av coronaviruset i løpet av ett døgn, uavhengig av nasjon. Det siste døgnet har 475 personer blitt bekreftet omkommet som følge av coronavirusinfeksjon.

I Norge har dødstallet doblet seg det siste døgnet, og det er totalt bekreftet seks omkomne som følge av coronavirusinfeksjon. I Storbritannia har tallet økt til 104 omkomne personer.

Testkritikk

Tidligere onsdag kveld omtalte Verdens helseorganisasjon (WHO) covid-19 som en fiende av menneskeheten. Tidligere har WHO erklært sykdommen som en pandemi.

Organisasjonen fikk mye oppmerksomhet tidligere denne uka, da de anklaget nasjoner for å være mer opptatt av å stenge grenser enn å teste personer for smitte. Norge har svart at vi er blant nasjonene som tester flest i verden, og har hittil testet nærmere 30 000 personer.

Coronakart

I Norge har over 1400 personer blitt påvist smitte med coronaviruset. Folkehelseinstituttet har tidligere opplyst at det sannsynligvis er store mørketall, ettersom de ikke tester alle som viser symtpomer på smitte.

I dag har Dagbladet lansert et coronakart, hvor våre lesere kan registrere hvilken situasjon de befinner seg i. Dette bidrar til å gi et bedre bilde av situasjonen i Norge.

Coronakartet finner du her.

Hele Norges coronakart