Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødeligste ulykken siden løsrivelsen fra Sovjet

Ikke lenger håp om å finne overlevende etter gruveulykken i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsarbeidere søker fortsatt etter over 20 personer som ble fanget under jorden etter en eksplosjon i gruvene i byen Zasyadco i Ukraina, men det skal ikke lenger være håp om å finne overlevende.

Rasende underjordiske branner har gjort redningsarbeidet svært vanskelig.

Mihailo Volninets, lederen for den nasjonale fagforeningen for gruvearbeidere, sier til BBC at det nå er helt sikkert at alle de savnede er omkommet.

Ulykken er den dødeligste hendelsen i Ukraina siden løsrivelsen fra Sovjet i 1991, ifølge Reuters.

Over 70 personer er bekreftet omkommet og 20 fortsatt savnet.

Hundrevis av desperate slektninger samlet seg ved gruven da eksplosjonen ble kjent. Mange i flokken begynte å gråte og flere svimte av da navnene på de omkomne ble lest opp, ifølge BBC.

450 minearbeidere var i gruven da eksplosjonen skjedde. Av disse er 360 personer reddet.

En overlevende forteller at han måtte klatre over sine døde kolleger langs skinneganger inne i gruven for å komme seg ut.

ULYKKE: Over 70 personer er bekreftet omkommet i den størst ulykken i Ukraina siden 1991. Mange av de overlevende vurderer nå å finne seg en annen jobb. Foto: AFP PHOTO/ Alexander KHUDOTEPLY
ULYKKE: Over 70 personer er bekreftet omkommet i den størst ulykken i Ukraina siden 1991. Mange av de overlevende vurderer nå å finne seg en annen jobb. Foto: AFP PHOTO/ Alexander KHUDOTEPLY Vis mer

Eksplosjonen skyldes metangass som samlet seg opp mer en tusen meter under jorden. Mange av de overlevende får behandling etter å ha inhalert den dødelige gassen.

Gruvene i Ukraina er blant de farligste i verden. Arbeiderne tjener over tre ganger mer enn gjennomsnittet i landet, men mange spør seg nå om det er verdt det.

- Etter en ulykke som dette er det mange gruvearbeidere som slutter. Jeg tenker på det samme selv. Hvorfor skal jeg gjøre dette? Jeg bor alene med datteren min. Hva hender med henne hvis jeg blir drept, sier en gruvearbeider til Reuters.

SØRGER: Ikke alle fikk sine kjære hjem på søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!