Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Dødens far» er død

Var livvakt for Osama bin Laden.

DØD: Saudi-arabiske Nasser al-Bahri døde lørdag. Bahri, som også gikk under navnet Abu Jandal og «dødens far», var medlem av al-Qaida i perioden 1996 til 2000. Foto: Bryan Denton / Corbis / NTB Scanpix
DØD: Saudi-arabiske Nasser al-Bahri døde lørdag. Bahri, som også gikk under navnet Abu Jandal og «dødens far», var medlem av al-Qaida i perioden 1996 til 2000. Foto: Bryan Denton / Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nasser al-Bahri, som jobbet som livvakten al-Qaidas grunnlegger og øverste leder Osama bin Laden, er død etter lang tids sykdom. Det melder BBC.

Saudi-arabiske al-Bahri, som også gikk under navnet Abu Jandal og «dødens far», var medlem av al-Qaida i perioden 1996 til 2000. Der var han blant annet én av 12 livvakter for Osama bin Laden, før han ble sikkerhetssjef for al-Qaida-lederen.

Ifølge BBC døde Bahri lørdag på et sykehus i byen Mukalla i Jemen. 

Advarte ungdom Han skal ha vært involvert i flere terroraksjoner i Bosnia, Somalia og Afghanistan på 90-tallet, men tok senere avstand fra al-Qaida. Etter å ha blitt sluppet ut av Guantanamo Bay i 2008, ga han ut boka «In the Shadow of bin Laden» i 2010, som han mente skulle advare unge mennesker fra å bli ekstremister. 

- Hovedmålet med denne boka er å lære unge mennesker å si nei til ekstremister som al-Qaida, sa Bahri i forbindelse med lanseringen av boka, ifølge News.com.

- Jeg elsket ham Al-Bahri har tidligere forklart at han ble medlem av al-Qaida siden han var en tilhenger av «hellig krig mot vestlig urettferdighet».

I et intervju med avisa Yemen Times i 2014 uttrykte han kjærlighet overfor Osama bin Laden.

- Jeg elsket ham. Han etablerte al-Qaida for å slåss mot urettferdighet og for å stoppe overgrep mot muslimer fra USA og Israel, sa han den gang. 

Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialsoldater i Abbottabad i Pakistan 2. mai 2011.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media