Dødens måned for USA

Volden i Irak er Bush-administrasjonens kattepine. Men nå har de en plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Denne måneden har vært den mest dødbringende for amerikanske styrker i Irak dette året. Så langt i oktober har minst 85 av president Bushs landsmenn mistet livet, mens FN anslår at 100 irakere dør daglig som følge av krigen.

Tapstallene kommer svært ubeleilig for Bush og republikanerne. Irak er blitt demokratenes yndlingstema og republikanernes kattepine før kongressvalget 7.november.

I går meldte The New York Times at Bush-administrasjonen har en plan for Irak.

Konkrete delmål

Ifølge avisen vil amerikanerne før året er omme presentere en detaljert tidsplan for den irakiske statsministeren Nouri al-Maliki. Planen, som ennå ikke er ferdig utarbeidet, vil inneholde konkrete delmål som den irakiske regjeringen må oppnå.

Blant annet må al-Maliki sørge for å avvæpne militsgrupper. General George W. Casey Jr., som er med på å formulere tidsplanen, har også sagt at han innen året er omme ønsker at seks til sju av i alt 18 provinser havner under irakisk sikkerhetskontroll. Til nå er det bare tilfellet for to av provinsene.

Det er også sannsynlig at planen innebærer at irakerne overtar amerikanske militærbaser i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer