Dødens natt i flyktningleiren

Mens palestinere i flyktningleiren Jabalya så på redningsmannskaper som prøvde å slokke en brann, begynte israelerne å skyte med håndvåpen, tanks og helikopter. Minst elleve mennesker ble drept og over hundre er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en svært blodig natt i flyktningleiren Jabalya på Gaza-stripen. Israelske militærstyrker tok hevn etter at Hamas-tilhengere sprengte en buss i lufta i går ettermiddag.

Ifølge vitnene både CNN, Reuters og Associated Press har snakket med, fyrte de israelske tanksene av granater og runder med maskingeværskudd, mens et helikopter sirklet over området og skjøt med raketter.

Israelske mynidgheter har så langt ikke kommentert saken.

Ubevæpnet

Palestinske vitner som ble behandlet på et sykehus i Gaza ga motstridende opplysninger om hvorvidt det var granater fra tanks eller helikoptrets raketter som traff folkemengden.

Men alle vitnene opplyste at gruppen, som sto og så på brannmennene og deretter ble beskutt, var ubevæpnet.

Blant de skadde er også en kameramann og en fotograf fra nyhetsbyrået Reuters.

Blodig svar

- Så langt er elleve døde, og mer enn 100 er skadd. For 30 av de skadde er tilstanden alvorlig. Dette er en ny massakre mot innbyggerne i Jabalya, sier doktor Moawia Hassanen, leder for akuttavdelingen på sykehuset Shifa i Gaza by.

Angrepet var Israels blodige svar på en annen massakre. I går ettermiddag sprengte en selvmordsbomber seg i lufta på buss nummer 37 i Haifa.

15 personer ble drept, og 40 alvorlig skadd, i angrepet som Hamas har påtatt seg ansvaret for. Blant de drepte var mange skoleelever og studenter.

SLO TILBAKE: Slektninger av Mohammed el Byari (60) bærer liket inn på likhuset på sykehuset Shifa. Minst ti andre mistet også livet i Israels hevn.
SKADD: En av de over hundre skadde ankommer sykehuset etter angrepet. Ifølge vitner sto de og så på at brannmenn slokket en brann, da israelerne åpnet ild.
15 DREPT: En selvmordsbomber sprengte seg i lufta i denne bussen i går ettermiddag. 15 personer ble drept og minst 40 alvorlig skadd.