Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre kvinner funnet døde på Romsås:

Dødfallene på Romsås: Døde trolig av manglende inntak av føde

Dato for dødsfallene er fastsatt til 11. september 2017.

BEGRAVELSE: De tre kvinnene, mor og to døtre, som ble funnet døde på Romsås i Oslo. Bildet er fra begravelsen fra Alfaset kapell.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEGRAVELSE: De tre kvinnene, mor og to døtre, som ble funnet døde på Romsås i Oslo. Bildet er fra begravelsen fra Alfaset kapell. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mener de tre kvinnene som døde på Romsås i høst, trolig døde av manglende inntak av føde.

Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak, men omstendighetene og obduksjonsfunn tyder på at dødsfallene har skjedd i forbindelse med manglende inntak av føde over lang tid, skriver politiet i en pressemelding.

Det er ikke gjort funn som tyder på at de tre kvinnene er utsatt for noe straffbart.

De tre kvinnene, mor og to døtre, ble funnet døde i en leilighet på Romsås i Oslo 12. oktober. Dødsfallene er fastsatt til 11. september. De ble funnet etter at Oslo kommunes sosialtjeneste slo alarm.

Moren og den eldste datteren som ble funnet omkommet kom fra Eritrea til Norge som flyktninger på 1980-tallet, mens den yngste datteren var norsk-eritreisk.

I forbindelse med funnet av de tre kvinnene var Dagbladet i kontakt med en av kvinnenes venninner. Hun fortalte at de valgte å isolere:

- De har valgt å isolere seg, og ble dermed glemt av omverdenen. De har levd et tragisk liv som fikk en tragisk avslutning.

Politiet uttalte tidlig at mangel på mat og avmagring var en mulig dødsårsak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!