– Dodi skulle gi Diana ringen

Viste sin kjærlighet til hverandre rett før dødsreisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De 11 jurymedlemmene som skal granske prinsesse Diana og kjæresten Dodi al Fayeds død, fikk se de siste kjærlighetsbildene av paret i dag.

Bildene viser de to stående tett sammen hånd i hånd mens de venter på bilen som skal frakte dem vekk fra Ritz-hotellet.

Ifølge TV-stasjonen Sky News smyger Diana seg inn i Dodis armer og lener hodet inn på han. De holder hender og Dodi stryker henne på ryggen.

- Diana skulle få ring

Bildene er tatt bare minutter før de drar av gårde fra hotellet. De forlot hotellet via bakutgangen av hotellet for å lure hordene av paparazzi-fotografer som ventet på framsiden av bygget.

Der var det plassert to lokkebiler, men fotografene fikk snusen i trikset og kom seg rundt bygningen for noen siste snikbilder.

Det spekuleres i om sikkerhetssjefen ved Ritz, Henri Paul - som også kjørte bilen, tipset paparazzi-fotografene da hun skulle dra.

Overvåkingsbilder som ble vist i retten i dag viser at Paul gjorde en vinkebevegelse mot fotografene rett før paret skulle dra , skriver Daily Mail.

Ifølge Sky News skulle de bli kjørt til al Fayeds leilighet i Paris. Hans familie mener Dodi hadde planlagt å gi Diana en forlovelsesring når de kom til leiligheten.

– Dodi skulle gi Diana ringen

Men Diana fikk aldri ringen sin. Bilen krasjet i en betongstolpe i en tunnel på veien og prinsessen og hans kjæreste døde sammen med sjåføren 31. august i 1997. Livvakten Trevor Rees var den eneste som overlevde ulykken.

- Sjåføren full
Det knytter seg mange teorier til hvorfor det endte som det gjorde og det er det juryen på 11 skal prøve å finne ut de neste seks månedene.

En av teoriene er at sjåføren, Henri Paul, var full da han kjørte bilen. I retten i dag kom det fram at Paul skal ha bestilt flere drinker i baren bare to timer før han satte seg i bilen for å kjøre hjem paret, ifølge britiske BBC.

Overvåkingsbilder fra hotellet viser at han var på vei til baren, noe som støttes av både britiske og franske politibetjenter som var vitner på stedet.

BBC melder at lederen for granskingen, Scott Baker, bekreftet i retten i dag at han bestilte to «Ricards» – sprit med lakrissmak.

Det har tidligere i granskingen kommet frem at en blodprøve forteller at Paul var over promillegrensa da han kjørte. Nå støttes dette ytterligere av vitner og overvåkingsbilder.

Men Dodi al-Fayeds far, Harrods- og Fulham eier Mohamed al Fayed, insisterer på at sjåføren ikke var full. Han mener blodprøvene er byttet og plassert strategisk for å legge skylda på Paul.

Det er pause i retten i morra. Mandag og tirsdag skal de 11 jurymedlemmene på befaring på åstedet i Paris.

HOLDER HENDER: Prinsesse Diana og kjæresten Dodi al Fayed holder hender mens de venter på å forlate Ritz-hotellet i Paris. Familien til Fayed mener han skulle gi henne forlovelsesringen når de kom hjem til hans leilighet. De nådde aldri hjem.