Dodis far blånekter innbrudd

LONDON (Dagbladet): Mohammad al-Fayed ble i går arrestert og anklaget for innbrudd og tyveri fra en bankboks i sitt eget varemagasin Harrods. Det er al-Fayeds forretningsfiende Tiny Rowland som har anklaget al-Fayed for innbrudd og tyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammad al-Fayed gikk frivillig til politistasjonen i Lon don i går. Han ønsket i utgangspunktet å be om en snarlig avklaring på beskyldningene som var rettet mot ham fra forretningsfienden. Idet han kom til politistasjonen, ble han arrestert, og tatt inn til et svært langt avhør.

Etter avhøret ble han sluppet ut igjen mot «meldeplikt».

Det er nå tre måneder siden Mohammad al-Fayed ble anmeldt av Tiny Rowland. Anmeldelsen gikk ut på at al-Fayed skal ha brutt seg inn i Rowlands bankboks mens de to rivalene knivet om å kjøpe Harrods.
- Mohammad al-Fayed var på jakt etter dokumenter som kunne brukes til utpressing, og samtidig forsvant det smaragder til en verdi av 2,5 millioner kroner, hevder Tiny Rowland.

Diana-påstander

Mohammad al-Fayed har avvist beskyldningene og anmeldelsen, og karakteriserer det hele som vås.

Direktør Michael Rogers ved Harrods bekrefter at Mohammad al-Fayed meldte seg for politiet, og at han ser fram til å få denne saken opp for retten.

- al-Fayed har avvist beskyldningene som usanne, og han ser fram til å bevise sin uskyld i rettsapparatet, sier Rogers.

Mohammad al-Fayed er far til Dodi al-Feyed, som døde sammen med prinsesse Diana i Paris. Han har brukt tida etter den tragiske bilulykken til å snakke om konspirasjoner, og han har kommet med en rekke påstander omkring bilulykken.
Påstandene er seinere tilbakevist av politiet i Paris og kongefamilien i England.

Flere skandaler

Mohammad al-Fayed har siden 1985 drevet Harrods i Knightbridge i London. Det gedigne varemagasinet er på mange måter symbolet for den engelske velferdsstaten, og engelskmennene liker ikke at det eies av en utlending. al-Fayed er araber.

De siste åra har han vært innblandet i flere skandaler. Blant annet skal han ha bestukket den konservative politikeren Neil Hamilton med penger, gaver og gratisreiser. Hamilton skulle stille spørsmål på al-Fayeds vegne i parlamentet.
I tillegg er al-Fayed beskyldt for å bedrive sextrakassering av kvinnelige ansatte på Harrods, og han skal også bedrive telefonavlytting av egne ansatte.