Dodis far raste mot fotografene

PARIS (Dagbladet): Maratonhøringen bak lukkede dører i justispalasset i Paris i går førte ikke til å kaste vesentlig nytt lys over ulykken som kostet prinsesse Diana og Dodi al-Fayed livet 31. august i fjor. Mohammed al-Fayed raste mot fotografene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dodis far Mohammed al-Fayed var dypt sjokkert over de 200 bildene de ni fotografene tok like etter ulykken.

- Hvis ikke jeg hadde vært i en rettssal ville jeg henge dem, sa al Fayed i går. Han hadde bedt om å få være til stede under høringen. Det var også Dianas mor Frances Shand Kydd. Hun sa ikke et ord til al-Fayed.

- Vi har samme interesser. Hun har mistet en datter og jeg har mistet en sønn, sa al-Fayed, som ankom justispalasset omgitt av ni livvakter.

Forklaringene

Målet med høringen var å kartlegge fotografenes oppførsel før og etter ulykken. I går ble de kalt fram én og én og måtte forklare seg om igjen, ofte motsagt av vitnene. Flere mener å ha sett fotografene lene seg inn i bilen og flytte på Diana og Dodi. Eksperter som har gransket bildene sier de ble tatt på flere meters avstand.

- Minnene begynner å svekkes. Vi kan ikke forvente de store resultatene. Dette var ikke dagen for de store oppdagelsene, sa al-Fayeds advokat Georges Kiejman etter høringen.

Banal ulykke?

De eksakte omstendighetene omkring den tragiske ulykken ble ikke noe klarere i går, etter de mer eller mindre fantasifulle hypotesene britisk fjernsyn har kastet fram denne uka. Forhørsdommer Hervé Stephan heller stadig til at det var en banal bilulykke, forårsaket av sjåføren Henri Pauls promille og bilens høye hastighet.

Barmann Alain Wuillaumez på Ritz Hotel der Diana og Dodi hadde sin siste middag har erklært til det amerikanske TV-selskapet CBS at han så at Henri Paul var full før han satte seg bak rattet. Wuillaumez fikk beskjed av sin sjef om å lyve om dette i første omgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer