Døds-sommer for MC-førere

23 personer er drept på motorsykkel i sommer. Det er dobbelt så mange som i fjor. Aldri tidligere har så mange omkommet i motorsykkelulykker. Det er 100 ganger større sjanse for å bli drept på motorsykkel, enn i bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Juli ble dødsmåneden for tohjulinger. Ifølge Trygg Trafikks oversikt omkom 14 personer mot to i fjor. I sommer er det satt en ny grusom rekord for antall drepte i motorsykkelulykker.

23 ble drept i mai, juni og juli mot 11 i fjor. Ulykkesårsaken er som regel høy fart eller utforkjøring.

Ensom rytter

Flere av ulykkene blir i politirapportene beskrevet som «villmannskjøring». De fleste skjer i helgene, og den forulykkede er «en ensom rytter»: Han kjører for seg selv, og ulykken skjer ofte på landeveien.

Beregninger Dagbladet har gjort, viser at sjansen for å bli drept på motorsykkel de siste tre månedene har vært over hundre ganger større enn om du kjørte bil. Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken og Trygg Trafikk viser at antall drepte pr 100000 kjøretøy i mai, juni og juli var 0,3 om du kjørte bil mot 33,5 om du kjørte motorsykkel.

I sommer er antall omkomne i bil redusert med 18 prosent. I juli omkom det 15 personer i bil og 14 på motorsykkel. Det er 1,8 millioner biler på vegene mot 65000 motorsykler.

Feilvurdering

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer