Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsårsak klar om en uke

Dødsårsaken til pakistanske Rahila Iqbal (20) blir trolig ikke kjent før om en uke. Da leverer de pakistanske rettmedisinerne sin endelig rapport rundt det mystiske dødsfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg skal levere rapporten min til politiet imorgen, sier Dr. Nazli ved sentralsykehuset i Mandi Bahauddin til Dagbladet. Hun har utarbeidet en av de rettsmedisinske rapportene som skal gi svar på dødsårsaken til Rahila Iqbal.

Sendt til Lahore

Politiet i Mandi Bahauddin, som er en liten by i nærheten av der norsk-pakistanske Rahila omkom, sier til Dagbladet at prøver fra liket vil bli sendt til Lahore. Der vil de foreta en kjemisk analyse av prøvene, noe som blir gjort for å fastslå om Rahila ble forgiftet eller ikke. Ifølge pakistansk politi er dette rutinemessige undersøkelser som blir gjort i slike saker.

Representanter fra den norsle ambassaden i Islamabad har allerede vært i Randheer, landsbyen der Rahila omkom, i det som foreløpig ser ut til å være en bilulykke.

- Elsket Rahila

Den pakistanske journalisten Wasim Ashraf Butt fra avisa The News i Gujrat, var idag i Randheer for å oppsøke familien til Rahila. Han forteller om en sønderknust familie.

- Familien var naturlig nok svært nedbrutt etter det som har hendt, sier Butt til Dagbladet.

Butt fikk også møte Rahilas far, Azhar Iqbal (48) hjemme hos familien. Iqbal holder fast ved at Rahila døde i en bilulykke og tilbakeviser alle anklager fra ektemannen om at familien skal ha drept Rahila.

- Jeg elsket Rahila. Hun var datteren min. Hvordan kan man drepe sin egen datter, spør faren.

Han har gått med på å la norsk politi obdusere liket til Rahila som ble begravet allerede på torsdag under forutsetning av at obduksjonen blir foretatt i Pakistan.

Stor påkjenning

- Det er en stor påkjenning for familien at liket til Rahila graves opp. Dette er imot muslimsk praksis, men de har gått med på det fordi de vil alle spekulasjonene rundt drapet til livs, sier Butt som har jobbet med saken for Dagbladet.

FORTVILET: Rahilas far, Azhar Iqbal (48), holder fast ved at Rahila døde i en bilulykke og tilbakeviser alle anklager fra ektemannen om at familien skal ha drept Rahila.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!