Døde etter stormingen av Kongressen

Dødsårsaken er klar

Politimannen Brian Sicknick ble bare 42 år gammel.

UNIKE BILDER: Nye og unike bilder fra innsiden av stormingen av den amerikanske Kongressen ryster USA. Video: The New Yorker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Washington Post melder at dødsårsaken til politimannen Brian Sicknick, som mistet livet dagen etter opptøyene i Kongressen i januar, er klar. Han døde av slag dagen etter opptøyene.

Det har fram til nå versert flere teorier om hva som førte til Sicknicks død, deriblant skader påført under stormingen av Kongressen. Det ble åpnet en føderal drapsetterforskning etter dødsfallet, og to personer ble siktet.

De to mennene på 39 og 32 år ble siktet for å ha overfalt Sicknick med såkalt bjørnespray - en spray med kjemikalier som skal skremme bort bjørner hvis man møter dyret i naturen. En overvåkningsvideo viser den ene av de siktede som sprayer Sicknick og to andre politibetjenter i ansiktet med bjørnesprayen.

Washington Post skriver blant annet at obduksjonen viser at 42-åringen ikke fikk en allergisk reaksjon på kjemikalier som ble brukt under stormingen, og avviser at dette skal ha ført til Sicknicks dødsfall. Obdusenten sier imidlertid at hans situasjon under stormingen spilte inn på helsetilstanden til 42-åringen.

Flere mistet livet

Det var 6. januar i år at stormingen av Kongressen fant sted. Over 50 politifolk ble skadd under opptøyene, og flere av dem ble innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Totalt fem personer døde under eller i etterkant av opptøyene. Ei kvinne ble skutt og drept av politiet da folkemengden tok seg inn i Kongressen, og fire andre, blant dem 42-åringen, døde av medisinske årsaker som følge av den kaotiske situasjonen.

Sicknick hadde selv jobbet i Capitol-politiet, hvis oppgave er å beskytte Kongressen, siden 2008. The New York Times meldte den gang at han hadde ha blitt slått i hodet med et brannslokningsapparat av en demonstrant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer