DRAPSETTERFORSKNING: Politiet vet ikke årsaken til at Kjærsti Elida Guseck og hennes spedbarn ble funnet døde i Arboga, men har startet drapsetterforskning. 

Foto: Peter Arwidi / SCANPIX
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet vet ikke årsaken til at Kjærsti Elida Guseck og hennes spedbarn ble funnet døde i Arboga, men har startet drapsetterforskning. Foto: Peter Arwidi / SCANPIXVis mer

- Dødsårsaken ikke klar

Norske Kjærsti Elida Guseck (38) og hennes spedbarn ble funnet døde i en leilighet i Arboga i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/ARBOGA (Dagbladet/Expressen): Norske Kjærsti Elida Guseck (38) og hennes spedbarn ble ved lunsjtider i går funnet døde hjemme i sin leilighet i den svenske småbyen Arboga i Midt-Sverige.

Omstendighetene rundt dødsfallene fikk svensk politi i går til å slå drapsalarm, og kriminalteknikere jobbet utover dagen og kvelden med å klarlegge dødsårsaken.

- Dødsårsaken ikke klar Tidligere i livet skal den norske kvinnen ha blitt utsatt for vold og trusler av en eks-kjæreste som er dømt for dette.

Kommunikasjonssjef Åsa Hedin i Västmanlandspolitiet opplyser til at de går bredt ut i sin etterforskning. Politiet mistenker at dødsfallene er drap, men dødsårsaken er ennå ikke klarlagt. Ingen er siktet i saken.

- Dødsårsaken er ikke klarlagt, men vi etterforsker det som drap, sier Hedin til Dagbladet.

Hun forteller at svensk politi ønsker å snakke med faren til det døde spedbarnet i Norge i dag.

- Vi har ennå ikke fått noen slik anmodning fra svensk politi, sier lensmann i Sula, Frode Haugen, til Dagbladet.

Ifølge en dom i Västmanland tingrett opplyste den 38 år gamle kvinnen til retten at hun flyttet til Sverige i 2008 fordi hun var redd og ikke følte seg trygg i Norge.

Norskregistrert bil Kvinnen bodde i en årrekke på ulike steder på Sunnmøre. For fem år siden flyttet hun til Sverige.

Seint i går kveld fikk Dagbladet bekreftet at politiet på Sunnmøre har blitt kontaktet av Kripos om saken, etter en henvendelse fra svensk politi.

Ifølge Aftonbladet skal en rød, norskregistret bil ha stått parkert utenfor leiligheten til avdøde Kjærsti Elida Guseck i Arboge i Sverige. Politiet betrakter dette som et hett spor.

FUNNET DØD: Kjærsti Elida Guseck (38).Foto: privat
FUNNET DØD: Kjærsti Elida Guseck (38).Foto: privat Vis mer