Dødsårsaken klar: Skutt i brystet

Den britiske journalisten Dom Phillips ble skutt og drept i Amazonas. Tre personer er pågrepet. Ytterligere fem har status som mistenkt.

SKUTT: Journalisten Dom Phillips ble skutt og drept i Brasil. Foto: Privat
SKUTT: Journalisten Dom Phillips ble skutt og drept i Brasil. Foto: Privat Vis mer
Publisert

5. juni forsvant den britiske journalisten Dom Phillips og makkeren hans Bruno Pereira mens de var på jobb i et utfolksområde vest i Amazonas.

Tidligere denne uka ble likene deres funnet gravd ned i skogen.

Nå har rettsmedisineren konkludert med at de to ble skutt. Phillips ble skutt i brystet, mens Pereira ble skutt i hodet og overkroppen, skriver den britiske TV-kanalen Sky News.

Javari-dalen i grenseområdet mot Colombia og Peru, hvor de to ble drept, har de siste årene vært preget av konflikter mellom urfolk, fiskere, krypskyttere og politi.

Tre pågrepet - åtte mistenkt

Tre personer er nå pågrepet og siktet for enten drap eller medvirkning til drap. To av dem, som er brødre, har innrømmet å ha drept Phillips og Pereira.

En av politiets teorier er at at de mistenkte drev ulovlig fiske på Itaquai-elva da de ble fotografert av Phillips og Pereira. Da skal de ha skutt og drept dem for å fjerne bevisene.

BRASIL: To menn har tilstått drapene på den britiske journalisten Dom Phillips og makkeren hans Bruno Pereira. Video: Reuters Vis mer

Ytterligere fem personer har status som mistenkt, skriver brasilianske Globo G1. Politiet mener de skal ha hjulpet til å gjemme likene.

- Undersøker alle muligheter

Sky News skriver at obduksjonen konkluderte med at de ble skutt med «et våpen med vanlig jaktammunisjon».

I en uttalelse skriver Phillips' kone, Alessandra Sampaio, at de omsider kan si «farvel med kjærlighet».

- Vi starter også vår jakt på rettferdighet. Jeg håper etterforskerne undersøker alle muligheter og kommer med definitive svar på alle relevante detaljer så fort som mulig, sier Sampaio.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer