Dødsbakterie angrep mishandlet kvinne

En Oslo-mann (58) er dømt til å betale en kvinne (42) 350 000 kroner i erstatning, etter at han mishandlet henne en hel natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen var døden nær, fordi det utviklet seg kjøttetende bakterier i en lyskeskade som følge av voldsovergrepet.

42-åringens advokat, Lise Reiersen, fikk fullt gjennomslag for sin påstand om erstatning. Dommerne mente det må anses som påregnelig at den grove og brutale mishandlingen 58-åringen gjorde seg skyldig i overfor denne kvinnen, kan omfatte skadefølge som den livstruende infeksjonen.

I Borgarting lagmannsrett er 58-åringen dømt til fengsel i to år og tre måneder. Dommen omfatter til dels svært grov vold mot til sammen fire kvinner 58-åringen har hatt et forhold til.

Respirator

42-åringen ble skamslått og sparket over hele kroppen over mange timer sommeren 2003.

Da kvinnen kom seg til lege etter fire dager, hadde det utviklet seg en livstruende infeksjon i den delen av lyskeområdet som hadde fått hard medfart under mishandlingen. Kvinnen ble innlagt på sykehus, og lå i respirator i 27 døgn. Hun gjennomgikk samtidig en rekke operasjoner.

42% invalid

Den kirurgiske behandlingen er fortsatt ikke avsluttet. Kvinnen er avhengig av smertestillende medikamenter. Invaliditeten, som følge av infeksjonen, er vurdert til 42 prosent.

58-åringen var tiltalt for å ha holdt kvinnen tilbake i leiligheten i fire døgn etter mishandlingen. Dette tiltalepunktet ble han frifunnet for.