Dødsbiffen

KOPPANG (Dagbladet): Flere hundre kjøttballer dynket i gift er lagt ut for å ta knekken på ulveflokken øst for Koppang. Giftballene ligger åpenlyst i veikanten utenfor Koppang sentrum. Det tok Dagbladet mindre enn en time å finne en rekke av de ulovlige giftåtene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 500 giftballer skal være lagt ut, henholdsvis langs riksveien, på skogsbilveier, på Koppangskjølen og ute i terrenget. Ulvemotstanderne mener at grensen nå for lengst er nådd.

Frykter ikke politiet

Overfor Dagbladet sier motstanderne åpent at de ikke har særlig frykt for politiet.

- Egentlig er politiet enige med oss. Dersom vi gjør dette riktig, har vi ingen ting å frykte, sier en av karene bak den ulovlige jakta til Dagbladet.

Av åpenbare årsaker nekter de å la seg identifisere. Ikke engang med ryggen til vil de bli fotografert.

De føler at de har full støtte i nesten hele lokalmiljøet og fra kommuneledelsen. Seinest i går sa ordfører Øivind Strand til Dagbladet at han i sak støtter ulvemotstanderne fullt ut. Lovbrudd kunne han imidlertid ikke støtte, la han til.

Tidenes ulvekrig

Lørdagens hundedrap inne på gården hos Håvard Noren har utløst tidenes norske ulvekrig i nyere tid. På tross av at fylkesmannen i går bøyde av i et møte med kommunens ledelse og ga støtte til inngjerding av eiendommene der ulven nå har opptrådt inne på gårdsplassene i lengre tid, så stopper ikke dette ulvekrigen.

Et 20-tall ulvemotstandere har nå gått sammen om et ulveangrep der både ulovlig jakt og storstilt utlegging av giftåter inngår. Dagbladet får bekreftet at dette har pågått hele denne uka.

Etter det Dagbladet kjenner til fra annet sikkert hold, ble det også i fjor lagt ut gift for å drepe ulvene øst for Glomma. Da skal to hunder ha blitt drept av gifta. Nå råder ulvemotstanderne folk til å holde sine hunder inne de nærmeste dagene.

Geværet i bilen

Politiet har så langt ikke maktet å finne noe hold for at noen kriminell aktivitet faktisk pågår. Ifølge lensmann Kjell Roar Myrvold har man så langt ikke sett noen grunn til å koble inn Økokrim, som har det overordnete ansvar for alvorlig miljøkriminalitet.

Politimester Magnar Lynum støtter dette synet så langt. De fortsetter etterforskningen på egen hånd.

Risikerer seks år

Ulovlige ulvedrap kan straffes med inntil seks års fengsel.

Hvorvidt ulvemotstanderne nå har klart å ta livet av en eller flere ulver, har ikke Dagbladet maktet å finne noe bevis for. Men innad i den harde kjerne i miljøet levnes det liten tvil om dette.

- Ulvedrap har skjedd her før, og det skjer nå, sier en av jegerne. De kjører alle sammen rundt med gevær og kikkertsikte, klart til bruk.

GIFTA: Like utenfor sentrum av Koppang ligger det kjøttballer som skal være dynket med gift. På kort tid lokaliserte Dagbladet et 20-tall giftåter.
<B>UTEN RESULTAT:</B> Det lovlige jaktlag, under ledelse av Østen Østensen, maktet ikke å avlive ulven osm ble skadd av toget onsdag morgen.