Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsbølge i Bergen i januar

Begravelsesagentene har problemer med å skaffe nok kister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 233 mennesker har dødd i Bergen til nå i år. Begravelsesagentene har problemer med å skaffe nok kister.

Fra 1. januar og fram til 22. januar i fjor ble der registrert 118 dødsfall i Bergen. Årets statistikk i samme periode er på hele 115 flere døde, viser tall fra kirkevergen i Bergen. De fleste er eldre mennesker.

- Jeg kan ikke huske at vi noen gang har hatt en så ekstrem periode. Kistelageret har gått i null. Det begynner rett og slett å bli vanskelig å skaffe nok kister, sier Eilif Andersen i Bjørgvin begravelsesbyrå til bt.no.

Fungerende smitteoverlege i Bergen, Arve Bang, kan ingen entydig og logisk forklaring på dødstallene. Han mener dette er tilfeldige variasjoner og som ikke nødvendigvis kan forklares.

- Det har riktignok vært en del influensa i Bergen i vinter, men ikke av den spesielt harde sorten, sier Bang.

Vinteren er den perioden hvor det normalt er høyest dødstall.

- Folk som er svekket i forkant på grunn av alder eller andre sykdommer, kan lett bukke under når det kommer en periode med kulde og virussykdommer, sier Bang.

NTB

BERGEN: 
- Jeg kan ikke huske at vi noen gang har hatt en så ekstrem periode, sier Eilif Andersen i Bjørgvin begravelsesbyrå. Arkivfoto fra Torgalmenningen. Arkivfoto: Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
BERGEN: - Jeg kan ikke huske at vi noen gang har hatt en så ekstrem periode, sier Eilif Andersen i Bjørgvin begravelsesbyrå. Arkivfoto fra Torgalmenningen. Arkivfoto: Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media