Dødsbrann i Ålesund

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): En person ble funnet død etter at det brøt ut brann i et hybelhus i sentrum av Ålesund seint i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En person er funnet død inne i bygningen. Brannen startet i 2. etasje, og det er store skader, opplyser vaktsjef Øyvind Fiskarstrand ved Ålesund politistasjon til Dagbladet.

Pensjonat

Den brannskadde bygården er en del av den eldre Jugend-bebyggelsen i byen, og fungerer som et pensjonat og hybelhus. Sju eller åtte personer skal bo i huset.

Mannen bodde i en leilighet i andre etasje i den fire etasjer høye murgården på Aspøya. Politiet antar at brannen startet i denne leiligheten, men kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken.

Jugendhus

Huset som brant var tidligere et kjent pensjonat i Ålesund. Huset er nå leiegård. Asbjørn Westre i firmaet Tak AS, som eier gården, sier at bygningen har fått store skader.

Aarsæthergården er en av mange murgårder som ble bygd i Ålesund sentrum etter bybrannen i 1904.

- Gården er ikke blant byens mest utpregede jugendhus, men er et fint og verdifullt hus i arkitekturhistorisk sammenheng, sier byhistoriker Harald Grytten til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer