DØDSBRANN: En boligblokk på Åsane i Bergen sto lørdag kveld i full fyr. Brann- og redningsmannskaper evakuerte beboerne.
Foto: Remi Bøe Presttun / Scanpix
DØDSBRANN: En boligblokk på Åsane i Bergen sto lørdag kveld i full fyr. Brann- og redningsmannskaper evakuerte beboerne. Foto: Remi Bøe Presttun / ScanpixVis mer

Dødsbrann i Bergen skyldtes trolig stearinlys

Tror politiets etterforskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lørdag kveld at politiet fikk melding om en eksplosjonsartet brann i en boligblokk ved Åsane senter i Bergen. En 76 år gammel kvinne mistet livet i brannen.

Kriminalteknikere fra politiet gikk mandag inn i leiligheten der brannen startet for å avdekke brannårsaken.

- Vedkommende som bor i leiligheten har forklart at det ble brukt stearinlys. Dessuten tyder våre kriminaltekniske funn på det samme, sier etterforskningsleder Nils Inge Romslo i Åsane-politiet til Bergensavisen.

Brannen startet i en leilighet i andre etasje. Kvinnen som omkom bodde i en annen leilighet i fjerde etasje i samme bygning, skriver Bergens Tidende.

- Dødsårsaken kjenner vi så langt ikke. Vi har ikke fått tilbakemelding fra rettsmedisinerne ennå, sier Romslo.

Det var sju registrerte beboere i boligblokken. Til sammen ti personer ble evakuert og tatt hånd om. Flere av dem måtte hentes med lift fra balkongene sine. Tre av beboerne ble sendt til sykehus med lette røykskader.

Politiets kriminaltekniske rapport vil ikke være klar for en stund etter påske.
(NTB)