Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsbrann i Den sjuende himmel

Brannmannskapene hadde i natt ikke kontroll over flammene flere hundre meter over bakken i fjernsynstårnet Ostankino i sentrum av Moskva. Politiet frykter at tårnet - som også huser restauranten «Den sjuende himmel» - kan rase sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker fryktes drept etter at tre heiser styrtet i bakken inne i tårnet. Fjernsynstårnet sto i natt som en gigantisk fakkel, og flere hundre skuelystne sto rundt og kikket. Gule flammetunger stakk ut av tårnet 400 meter over bakken.
Politiet har sperret av en sirkel med radius på 700 meter rundt tårnet fordi de frykter at det skal rase sammen.

Uten hell

I hele går ettermiddag kjempet brannmannskaper en desperat kamp mot brannen som trolig ble utløst av en kortslutning høyt oppe i TV-tårnet. Tårnet rager 540 meter over bakken, og brannmannskapene må bære slukkingsutstyr opp trappene inne i tårnet.
Forsøk på å slukke brannen med helikopter gikk ikke, og det har heller ikke vært mulig å få brannslanger opp til flammehavet.

Tidligere på ettermiddagen styrtet tre av heisene ned i sjaktene. Om bord var tre brannmenn og en heisfører. Alle fryktes omkommet. Sikkerhetstjenesten FSB mener at sju personer er fanget inne i de ødelagte heisene, og at de lever. Nødbremsene på heisene skal ha stanset fallet ved 290 meter.
Brannmenn forsøkte i går kveld å nå fram til de som er fanget i heisen.

Sprer seg

Brannen startet 15.20 lokal tid i en forsterker 400 meter over bakken, 70 meter over den populære roterende restauranten Den sjuende himmel. I går kveld hadde brannen spredt seg til restauranten og lenger oppover i tårnet.

Brannen har satt sju russiske fjernsynsstasjoner ut av spill, og i går var hele den europeiske delen av Russland uten de nasjonale sendingene fra RTR.
Det kan ta flere uker før fjernsynsstasjonene er på lufta igjen.

Ostankino-tårnet ble bygd i 1967 og er Europas høyeste bygning. Tårnet, som ser ut som en gigantisk sprøyte, er verdens nest høyeste fjernsynstårn.

KOLLAPS: Politiet i Moskva frykter at fjernsynstårnet Ostankino i sentrum av byen skal kollapse som følge av brannen som herjer flere hundre meter over bakken.