New York

Dødsbrann i New York: - Ufattelig tragedie

Minst 19 personer er døde etter brann i en bygård i New York-bydelen Bronx.

BRANN: Brannalarmen gikk søndag formiddag lokal tid etter at det begynte å brenne i en leilighet i tredje etasje i den 19 etasjer høye bygården. Video: AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannalarmen gikk søndag formiddag lokal tid etter at det begynte å brenne i en leilighet i tredje etasje i den 19 etasjer høye bygården. Brannen spredt seg raskt, og store brannmannskaper jobbet på spreng for å få slukket brannen.

Opp mot 200 brannkonstabler jobber på stedet, opplyste brannvesenet.

BRANN: Nødetatene utenfor bygården i New York der minst 19 mennesker mistet livet i en brann søndag. Foto: AP / NTB
BRANN: Nødetatene utenfor bygården i New York der minst 19 mennesker mistet livet i en brann søndag. Foto: AP / NTB Vis mer

Mer enn 60 personer skadd etter brannen. Ifølge ABC News har 13 personer livstruende skader. Minst 19 personer skal være døde, inkludert ni barn, sier tjenestemenn til nyhetskanalen.

- Vi har mistet 19 av våre naboer i dag. Det er en ufattelig tragedie. Bli med meg i bønn for de vi har mistet, spesielt de ni uskyldige unge livene som ble forkortet, skriver ordfører Eric Adams på Twitter.

Tjenestemenn omtaler brannen som en av de verste på 30 år, skriver NBC News.

ORDFØRER: New Yorks ordfører Eric Adams avbildet under en pressekonferanse om brannen i Bronx. Foto: AP / NTB
ORDFØRER: New Yorks ordfører Eric Adams avbildet under en pressekonferanse om brannen i Bronx. Foto: AP / NTB Vis mer

- Dette kommer til å bli en av de verste brannene vi har vært vitne til i moderne tid i New York City, sier ordfører Adams ifølge NBC News.

Brannen ble slukket ved 13-tiden lokal tid.

En av beboerne forteller at hun var i gang med å lage frokost da hun plutselig så røyk og hørte rop om hjelp.

- Vi holdt oss bakerst i rommet … og før vi vet ordet av det, ser vi flammer komme ut av vinduene på baksiden, sier Karen Dejesus til NBC News.

- Vi kunne lukte røyken. Så ble hele overetasjen og leiligheten svart og brannkonstabler brøt seg gjennom døra for å komme og hente oss. Vi måtte klatre ut vinduet, sier Dejesus, som kom seg trygt ut av bygget sammen med familien, inkludert et tre år gammelt barn.

BRANN: Brannvesenet i New York melder om en større brann i en boligblokk i bydelen Bronx. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Flere av leilighetene i boligblokka er bygget om til mindre hybler, og det gjorde slokningsarbeidet vanskelig, sier en talsmann for brannvesenet.

Ifølge Dan Nigro, talsmann for brannvesenet FDNY, oppsto brannen i en hybelleilighet i byggets andre- og tredjeetasje. Døra til leiligheten sto åpen da brannkonstablene kom til stedet, som bidro til den raske spredningen av brannen og røykutviklingen.

Det ser ut som brannen stammer fra en varmeovn, opplyser Adams under en pressekonferanse i 17.30-tiden lokal tid. Sjefen for brannvesenet beskriver det som en bærbar varmeovn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer