HENTET UT AV RØYKDYKKERE: En mann ble hentet ut av røykdykkere etter en boligbrann i Nord-Trøndelag. Det ble forsøkt gjenopplivende arbeid på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde. Foto: Tor Aage Hansen
HENTET UT AV RØYKDYKKERE: En mann ble hentet ut av røykdykkere etter en boligbrann i Nord-Trøndelag. Det ble forsøkt gjenopplivende arbeid på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde. Foto: Tor Aage HansenVis mer

Dødsbrann i Stjørdal

En mann mistet livet i en boligbrann tidlig lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person mistet livet i en brann i Stjørdal i Nord-Trøndelag tidlig lørdag morgen.

Hentet ut av røykdykkere
Redningsetatene fikk melding om brannen i en enebolig klokka 07.40. Det var da usikkert hvorvidt det befant seg personer i utleiedelen av huset.

- Alt tilgjengelig mannskap rykket ut. Røykdykkere satte i gang livreddende søk i uteleiedelen. Etter en stund ble det gjort et funn i området, og personen ble fraktet ut  En stund var det snakk om at det kunne være to personer der, men det ble avkreftet, sier Ole Johan Kiplesund, fagleder i Stjørdal brann - og redningstjeneste.

Han forteller at personen ble funnet etter rundt ti til femten minutters søk. Ambulansepersonell gjorde livreddende forsøk på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde.

Naboer evakuert
Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg, men brannvesenet valgte å evakuere beboere i et bosenter som har leiligheter nær brannstedet på grunn av røyken. De gikk også rundt og vekket og varslet naboer i området.

Brannen var under kontroll cirka klokka 08.10.

- Vi vet ingenting om brannårsaken. Det er bekreftet at arnestedet var på stue/kjøkken, men selve årsaken kan jeg ikke si noe om.