Dødsbrann startet ved kjøleskap

To eldre kvinner mistet livet i brannen i Hordaland lørdag, mens tilstanden fremdeles er livstruende for en tredje kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brannen i Sveio omsorgssenter i Hordaland natt til lørdag startet i eller ved et kjøleskap. To eldre kvinner mistet livet i brannen, mens tilstanden fremdeles er livstruende for en tredje kvinne.

Teknikere fra Haugesund politistasjon og Kripos avsluttet tirsdag arbeidet på åstedet, en fløy ved Sveio omsorgssenter som huset en avdeling for demente.

- Det er på det rene at brannen startet i et rom innenfor kjøkkenet, der det blant annet står et kjøleskap. Teknikerne konkluderer med at brannen har startet i eller ved dette kjøleskapet, sannsynligvis er det noe med kjøleskapet som har utløst brannen, men noe nærmere enn den teorien kommer vi ikke brannårsaken, sier lensmann Kåre Ravn Ottesen i Sveio til NTB.

Politiet har nå avsluttet avhørene av de seks ansatte som var på jobb fredag kveld og natt til lørdag.

- Vitneforklaringene stemmer overens med funnene teknikerne har gjort på brannstedet, så vi er sikre på at dette ikke er en påsatt brann, sier Ravn Ottesen.

Ved Haugesund sjukehus opplyses det tirsdag klokka 13 at tilstanden er uforandret for en 87 år gammel kvinne som er livstruende skadet etter brannen.

To kvinner på henholdsvis 75 og 80 år mistet livet i brannen, som etterlot 13 beboere husløse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer