Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DØDSBRANN

Stein Erik Hagen mistet sin eks-svigerfar i husbrannen på Voksenkollen i Oslo i går kveld. Flere andre beboere måtte evakueres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen brøt ut klokka 1915, da en TV eksploderte i eks-svigerforeldrenes leilighet i andre etasje i Hospitsveien på Voksenkollen i Oslo. Eks-svigermoren til Stein Erik Hagen ringte til brannvesenets alarmsentral klokka 1917 og meldte brannen.

- De to personene i leiligheten prøvde trolig å slukke brannen, men måtte gi opp, sier Snorre Haugan, operativ uteleder ved Oslo politidistrikt.

Skjermet familien

Rimi-Hagen bor like ved det brannherjede huset, og oppholdt seg innenfor politisperringene under store deler av rednings- og slokningsaksjonen. Han forlot branntomta sammen med nære familiemedlemmer. Familien var dypt preget av tragedien.

Da alarmen gikk, sendte brannvesenet ut ni brannbiler og en kommandovogn. Politiet satte også inn store ressurser. Da de kom til stedet, var huset allerede overtent og røykutviklingen var meget stor.

- På grunn av byggets konstruksjon, spredte brannen seg nesten til hele huset. Brannen krøp overalt, sier underbrannmester Tom Michelsen ved brannvesenets alarmsentral.

Rimi-Hagens eks-svigerfar ble funnet klokka 1951, 36 minutter etter at brannen brøt ut.

- Vi fikk beskjed om at det var folk inne i huset. Vi sendte inn røykdykkere som krabbet langs golvet og følte seg fram. Mannen ble funnet i TV-stua, sier Michelsen.

Brannmannskapen fikk dratt ham ut på verandaen, der ambulansepersonell forgjeves kjempet for å redde livet hans. Han ble konstatert død på stedet.

Sjokk

Ekteparet flyttet inn i den 150 kvadratmeters store leiligheten i januar 1997.

- Det er bare noen timer siden jeg snakket med han som omkom i brannen. Dette er et sjokk, sier Line Meidell. Hun bor i første etasje i det brannherjede huset. Rimi-Hagens tidligere svigerfar bodde i andre.

- Jeg merket ingenting før noen naboer ringte på døra og sa at huset brant. Et par var på vei opp trappa, og jeg fikk dratt dem ned. Så hjalp jeg en engelsk familie med å evakuere, mens naboer kom med gardintrapper for å hjelpe andre beboere.

Hun sier at folk var rolige og kontrollerte, og at det ikke var tegn til panikk. Mannen hennes, Arne Meidell, var i garasjen og skiftet dekk på bilen.

- Jeg merket ikke noe til brannen før jeg hørte brannbilene. Da var huset overtent, sier han.

Det bodde 17 personer i de åtte leilighetene i huset.

KJEMPET FORGJEVES: Det var Stein Erik Hagens eks-svigerfar som omkom i brannen i Voksenkollen i Oslo i går kveld.