Dødsbrannen kan ha vært påsatt

32 studenter døde i flammene i Moskva i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • 32 brant inne i Moskva

  Russiske myndigheter utelukker ikke at brannen i et studenthjem i Moskva natt til mandag var påsatt. Politiet etterforsker brannen som en kriminalsak, meldte russiske medier i formiddag.

  Borgermester Jurij Luzjkov sa at det meste likevel tydet på at brannen oppsto som følge av en kortslutning eller en annen elektrisk feil. I formiddagstimene var det funnet 32 døde etter brannen ved Patrice Lumumba-universitetet for Vennskap Mellom Folkene.

  I tillegg var 139 skadde brakt i sikkerhet, sa tjenestemenn i den russiske hovedstaden. Alle de døde var utlendinger, og blant disse var 17 kinesere, meldte det halvoffisielle nyhetsbyrået China News Service i Beijing.

  Overfylt og skittent


  Studentene beskrev hybelhuset som overfylt og svært skittent. Hyblene lå i en betongblokk som er typisk for bygningene som skjøt opp som paddehatter overalt i det daværende Sovjetunionen på 1960-tallet.

  - Det skulle egentlig bare bo to personer på hvert rom, men det var bestandig tre. De felles baderommene var forferdelig skitne, og alle som bodde her forsøkte å finne seg noe annet og bedre så snart de kunne, sa en 22 år gammel student som bare oppga navnet Vashish og sa at han kommer fra øya Mauritius i Indiahavet.

  Brannmannskaper kjempet i drivende snøfokk for å få kontroll over flammene, som ødela de tre øverste av de fem etasjene i bygningen. -Det var helt forferdelig, folk måtte hoppe ut av vinduene fordi brannen oppsto i tredje etasje og det fantes ingen andre veier ut, sa språkstudenten Silvio Fernandez (24) fra Kapp Verde-øyene til nyhetsbyrået Reuters.

  Feil med strømmen?


  Jurij Luzjkov sa til fjernsynsstasjonen NTV at etterforskere trodde brannen kan ha oppstått i det elektriske anlegget i bygningen. -Det er vanskelig å si noe om brannårsaken, vi har en del foreløpige opplysninger som vi fortsatt sjekker, men det mest sannsynlige er at det oppsto en kortslutning i rom 203, tilføyde Moskva-borgermesteren.

  Tragedien ved Patrice Lumumba-universitetet, som er oppkalt etter en kongolesisk frigjøringshelt, er den tredje brannkatastrofen ved en russisk utdanningsinstitusjon hittil i år. Den 7. april omkom 21 barn og læreren deres ved en brann i en landsbyskole i Sibir.

  Bare tre dager senere døde 28 døvstumme barn i brannen ved et internat i delrepublikken Dagestan sør i Russland. I nabolandet Hviterussland omkom 29 pasienter i en brann ved et psykiatrisk sykehus 12. oktober.

  (NTB-Reuters-DPA)

<B>32 DØDE: Fremdeles ligger det flere døde igjen i blokka. Flere av dem døde i vindusåpningene, på vei bort fra flammene.
KAN HA VÆRT PÅSATT: Russisk politi etterforsker dødsbrannen som en kriminalsak.