Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsbudskapet var guttestreker

Tre pakistanske gutter er tatt for å ha sendt falske meldinger om den kidnappede journalisten Daniel Pearl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pearls høygravide kone, journalisten Marianne Pearl, venter fremdeles på livstegn fra sin mann etter at det fredag ble sendt meldinger fra Pakistan om at han var henrettet.

I dag ble en gutt pågrepet i islamabad, anklaget for å ha ringt til den amerikanske ambassaden i Pakistan og krevd 18 millioner kroner i løsepenger for Pearl. To andre gutter ble pågrepet i Karachi for å ha sendt eposten der det ble hevdet at Pearl var død.

De to siste mennene sitter i varetekt mistenkt for å ha sendt flere av epostene hvor en muslimsk gruppe hevder å ha kidnappet Pearl, melder CNN.

I en epost som ble sendt til flere nyhetsorganisasjoner i går kom det fram at Pearl kunne værei live. I brevet ba også avsenderen om unskyldning for å ha truslene om å drepe ham.'

- Jeg er lei for det. Jeg sendte eposten med en tidsfrist for Daniel. Vær så snill å tilgi meg.

Skulle skrive om skobomberen

Daniel Pearl (38) ble kidnappet den 23. januar i år, mens han arbeidet med en sak om den mistenkte skobomberen Richard Reid. Pearl forsvant mens han var på vei for å intervjue Sheikh Mubarik ali Gilani, lederen for den fundamentalistiske islamske gruppen Jamaat ul-Fuqra. Pearl skulle intervjue ham om en mulig forbindelse med britiske Reid.

Gilani ble først satt i forbindelse med Pearls forsvinning, men politiet har ikke funnet noe som kobler ham til forsvinningen.

TROR HAN ER I LIVE: Wall Street Journal tror deres reporter, Daniel Pearl, fremdeles er i live.
Hele Norges coronakart