Dødsdag på sommerveiene

KVELDE/SØRUM (DAGBLADET): Den kvinnelige syklisten (38) var sjanseløs da hun ble påkjørt bakfra i 80-sonen natt til søndag. Hun var ett av tre dødsofre i trafikken det siste døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er sju personer blitt skadd i de mange voldsomme sammenstøtene på sommerveiene. I tre av ulykkene har vogntog vært innblandet.

Ektepar på sykkel

Den 38 år gamle kvinnelige syklisten var på vei hjem fra fest sammen med ektemannen. De syklet på hver sin sykkel langs riksvei 40, en mil nord for Kvelde ved Larvik, da ulykken inntraff kl. 02.50 i natt

- Kvinnen som førte ulykkesbilen er i politiets varetekt, Hun er mistenkt for promillekjøring og for å ha kjørt ulovlig fort, sier vaktsjef John Angeltveit ved Larvik politistasjon til Dagbladet.

Veien er bred og oversiktlig på åstedet. Ulykken inntraff i en høyrekurve. Personbilen for av veien og ble kraftig ramponert etter sammenstøtet.

Den 40 år gamle kvinnelige sjåføren satt i går kveld fortsatt i avhør hos politiet. Hun har avlagt blodprøve som er sendt til Statens rettstoksikologisk institutt. Resultatet foreligger om 14 dager.

Syklisten døde på stedet. Ektemannen kom uskadd fra ulykken.

En person omkom og to ble skadd i en voldsom trafikkulykke på E6 i Stange kommune i Hedmark like før kl. 21 i går kveld.

Ifølge politiet kom en personbil over i motsatt kjørefelt og kolliderte front-mot-front med et danskregistrert vogntog. Føreren av personbilen omkom.

To personer ble skadd da personbilen de satt i skjente inn i bilen til den forulykkede.

Kjedekollisjon

En mann omkom da bilen han førte kolliderte med en trailer kl. 22.00 i går kveld på E6 mellom Frogner og Berger i Sørum kommune. Også her kom personbilen over i motgående kjørefelt, der den frontkolliderte med et vogntog.

Personbilen fikk svært store skader, og føreren døde trolig momentant. Det regnet kraftig da ulykken inntraff. Ni andre biler smalt også sammen som en følge av ulykken. Ingen ble skadd.

På Vinstra kom en van over i motsatt kjørebane, og braste inn i fronten på en trøndersk turistbuss.

Ulykken skjedde på E6 midt i Vinstra sentrum ved 16-tida i går.

Bussen, med 38 personer om bord, var på vei nordover da kollisjonen inntraff.

Alle de fem skadde satt i vanen. Alle er voksne menn fra østlands-området.

Kvestet i tunnel

En 34 år gammel kvinne fikk sjokkskader og ble påført store kvestelser i armen da hun ble truffet av speilet til en passerende bil. Hun spaserte i en tunnel mellom Øye og Feda i Kvinesdal da ulykken inntraff natt til søndag. Bilføreren stoppet ikke etter ulykken.

KJØRT NED BAKFRA:</B> En 38 år gammel kvinnelig syklist omkom på riksvei 40 like før klokka 03.00 natt til søndag. Bilføreren er mistenkt for promillekjøring og for å ha kjørt for fort.