Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsdom for barnedrapsmann i Japan

En arbeidsløs japaner er dømt til døden ved henging for drapene på åtte skolebarn. Dommer Masauyki Kawaii sa at Mamoru Takumas må bøte med livet for drapene vest i landet for to år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kawaii karakteriserte forbrytelsen som en av de verste i Japans nyere historie. Takuma hadde store økonomiske og sosiale problemer, men det er ikke mulig å rettferdiggjøre at han lot sine frustrasjoner gå ut over uskyldige barn, framholdt dommeren.

Den nå 39 år gamle Takuma hadde før drapene fått psykiatrisk behandling etter å ha slitt med store mentale problemer. Retten i vestjapanske Osaka kom likevel til at han var i stand til å skille mellom rett og galt, og dermed strafferettslig tilregnelig.

- Siden jeg har tidd stille til nå, og dere skal henge meg likevel, kan jeg vel få si noe, sa Takuma før straffeutmålingen. Men dommer Kawaii beordret den tiltalte fjernet fra rettssalen, og dødsdommen ble derfor lest opp i hans fravær.

Inntil for få år siden hadde Japan etter internasjonale forhold temmelig lav kriminalitet, men i de siste årene har tallet på alvorlige forbrytelser gått opp. I fjor ble 18 japanere dømt til døden, men landet har bare gjennomført fire henrettelser siden år 2001.

(NTB)

OFRENE: Mayuko Isaka, Maki Sakai, Ayano Moriwaki, Yuka Kiso, Rena Yamashita, Kana Tsukamoto, Takahiro Totsuka og Yuki Hongo ble drept 8. juni 2001.